• Vlad Oprea a fost achitat la instanţa de fond, după ce fusese trimis în judecată de DNA Ploiești

Violeta Stoica

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, este una dintre victimele fostului procuror al Direcției Naționale Anticorupție, Mircea Negulescu, zis “Portocală”, care așteaptă decizia definitivă a judecătorilor în dosarul aflat pe rol încă din anul 2016. Magistrații au rămas în pronunțare în cauza de corupție care a fost instrumentată de Portocală, soluția luată urmând să fie una definitivă.
Chiar înainte de alegerile locale desfășurate în vara lui 2016, edilul din Sinaia a avut interdicție de a se apropia de biroul său din sediul primăriei, controlul judiciar impus de procurorul de la DNA Ploiești incluzând și această măsură luată împotriva lui Vlad Oprea. De altfel, acesta a și fost reales de locuitorii orașului de pe Valea Prahovei, care nu au ținut cont de faptul că primarul lor fusese trimis în judecată pentru presupuse fapte de corupție.
În luna decembrie 2017, magistrații Curții de Apel Ploiești l-au achitat, în primă instanță, pe primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, într-un dosar instrumentat de Mircea “Portocală” Negulescu, fostul procuror al DNA Ploiești care a ajuns acum din postura de anchetator în aceea de procuror exclus definitiv din magistratură!
Judecătorii ploieșteni s-au pronunțat pe 20 decembrie în favoarea lui Vlad Oprea, dar și a fostului secretar al Primăriei Sinaia, Beatrice Rădulescu, trimiși în judecată în luna mai 2016 alături de Ruxandra Popescu, magistrat de la Judecătoria Sinaia, singurul inculpat condamnat în dosarul respectiv la instanța de fond.
Prin hotărârea dată de magistrații de la Curtea de Apel Ploiești, Vlad Oprea a fost achitat pentru abuz în serviciu și a fost dispusă și ridicarea măsurii sechestrului asigurător aplicat asupra imobilelor acestuia. Achitată a fost și Beatrice Rădulescu, fost secretar al Primăriei Sinaia, trimisă în judecată de DNA Ploiești pentru complicitate la abuz în serviciu. În cazul celei de-a treia persoane trimise în fața instanței în același dosar, Ruxandra Popescu, magistrat la Judecătoria Sinaia la data respectivă, Curtea de Apel Ploiești a pronunțat o sentință la patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, după ce s-a schimbat încadrarea juridică a faptelor reținute de procurorii DNA Ploiești în sarcina acesteia.
În comunicatele transmise în primăvara anului 2016 de Biroul de presă al Direcției Naționale Anticorupție referitoare la acest caz, se arăta că Vlad Oprea, Beatrice
Rădulescu și Ruxandra Popescu ar fi fost vinovați de crearea unui prejudiciu autorității locale ca urmare a vânzării unor terenuri.
Cauza respectivă se află acum aproape de finalizare, în faza de apel, la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanța rămânând în pronunțare pentru data de 22 mai 2019.