George Marin

Dacă, acum șase ani, Cosmin Contra a ridicat Cupa României deasupra capului în calitate de antrenor învingător cu Petrolul cel vechi, acum, în calitate de antrenor al echipei naționale, a făcut-o doar pentru a o prezenta publicului înaintea finalei, stârnind note de nostalgie în tribuna ploieșteană.
Despre această finală, câștigată de Viitorul lui Hagi, s-a scris suficient și poate se mai vorbește încă. Despre finala Cupei României pentru echipele de sub 19 ani nu s-a scris la fel de mult. Nici în materialul de față nu ne propunem să facem o descriere a finalei. Publicul prezent la stadion, în număr jenant de mic, dar și cel rămas la televizor din cauza celor două ore goale pe care ar fi trebuit să le petreacă la stadion între cele două partide, a putut vedea pe viu un meci alert, interesant, care a atras atenția și unor “ochi“ veniți de peste granițe pentru a iscodi ce talente s-ar mai putea găsi pe la noi.
Cum Petrosportul nostru ploieștean a ratat prezența în finală, atenția s-a îndreptat către propunerile pe care CFR Cluj și clubul abonat la finale, Viitorul Constanța, le-au adus pe teren. Ce a fost de remarcat? CFR, cu jucători cu talie bună pentru Under 19, în avantaj 8-cfață de oponenți din acest punct de vedere, a arătat ca o echipă închegată, cu ceva minusuri în apărare, sancționate cu un gol primit și cu o altă mare ocazie a constănțenilor. Totuși, aceste minusuri au fost parțial reglate prin coeziunea jucătorilor și parțial ascunse de lipsa de inventivitate a echipei de la malul mării. O lipsă de inventivitate absolut surprinzătoare din moment ce pe teren a fost prezent un foarte bun pasator, cu câteva reușite măiastre, dar cam static în toate cele trei poziții în care a fost mutat pe timpul desfășurării jocului. L-am numit pe Matiș, numărul 10 pentru cine a urmărit partida. Tot de la constănțeni au mai atras atenția Alexi Pitu, numărul 17, deja debutat în prima ligă, un jucător combativ și inventiv, intrat mai târziu în joc, și Pop, numărul 9, un vârf de atac percutant, care a dovedit și forță și decizie în acțiuni. Din păcate pentru ei, au avut și un remarcat negativ, portarul Mușat, autor al unei gafe care a dus la al doilea gol al clujenilor. Din echipa ardeleană au sclipit Fica, numărul 11, Joca, numărul 23, și Girsik, numărul 31, acesta din urmă fiind declarat jucătorul meciului.
Ce întrebări și-or fi pus scouterii și agenții de jucători prezenți nu putem decât să ghicim. În schimb, știm ce ne întrebăm noi, ploieștenii: cine vine din urmă? Aceasta este chestiunea arzătoare pe care vom încerca să o analizăm în curând.