Petre Apostol

Echipa de baschet feminin de la CSM Ploieşti a obţinut medaliile de bronz în Campionatul Naţional la categoria U13. Elevele antrenoarelor Loredana Munteanu şi Corina Savu au participat, între 7 şi 12 mai, la turneul final, care s-a desfăşurat la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe.
Echipa ploieşteană se calificase la turneul final după un parcurs foarte bun în faza preliminară, câştigând 20 dintre cele 24 de partide disputate. Iar ploieştencele au început perfect turneul, câştigând primele două partide din Grupa 1, cu ACS Champions CSŞ Nr. 6 Bucureşti, scor 60-23, şi cu BC Slam Bucureşti, scor 55-49, asigurându-şi prezenţa în careul de aşi.
CSM Ploieşti a cedat, apoi, duelul pentru câştigarea grupei, cu LPS Alba Iulia, scor 58-60, ocupând locul secund. Pe prima poziţie s-a situat LPS Alba Iulia, cu trei victorii din tot atâtea posibile, în vreme ce BC Slam Bucureşti (o victorie şi două înfrângeri) şi ACS Champions (fără nicio victorie) au completat clasamentul grupei.
În cealaltă grupă, trei echipe au încheiat cu câte două victorii şi o înfrângere, ACS Dan Dacian Portocaliu Bucurşti ocupând prima poziţie, iar CS Olimpia Bucureşti situându-se pe locul al doilea, în vreme ce ACS Rookies Oradea a fost a treia. Gazdele de la ACS Sepsi SIC au încheiat fără nicio victorie.
În semifinale, CSM Ploieşti a evoluat cu ACS Dan Dacian Portocaliu, cedând cu scorul de 44-55. Astfel, a ajuns în finala mică, în care a reîntâlnit formaţia LPS Alba Iulia, care pierduse în semifinale cu CS Olimpia Bucureşti, scor 48-54. De data aceasta, ploieştencele au controlat jocul după primul sfert, adjudecat de adversare (14-9), preluând conducerea încă din al doilea sfert (câştigat cu 18-8), pentru a se impune, în cele din urmă, cu scorul de 48-39, obţinând medaliile de bronz.
Campioană naţională a devenit formaţia ACS Dan Dacian Portocaliu, care a trecut clar în finală de CS Olimpia Bucureşti, scor 69-33.
Lotul echipei ploieştene în acest sezon a fost alcătuit din următoarele jucătoare: Karina Munteanu, Daria Iordăchescu, Agnes Zane, Andreea Dumitru, Daria Tănase, Ines Vârlan, Olivia Sandu, Ioana Savu, Alexia Dedu, Alexia Apostolache, Sabina Chirilă, Natalia Bărăscu, Bianca Gheorghe, Maria Ionescu, Daria Trican şi Cristina Grigore.
De menţionat că, de la CSM Ploieşti, Karina Munteanu (pivot) a fost nominalizată în echipa turneului. De altfel, jucătoarea echipei ploieştene a fost a treia marcatoare a turneului, cu o medie de 14.4 puncte înscrise pe meci, reuşind, totodată, să încheie turneul cu o medie de 10.8 recuperări, 2.8 intercepţii şi un capac (a doua la acest capitol în cadrul turneului).
De la CSM s-au mai remarcat, de asemenea, Agnes Zane, prima din echipă la recuperări (a doua de la turneu), cu o medie de 13.8 recuprări pe meci, marcând, totodată, 11.6 puncte pe meci, şi Daria Iordăchescu, a doua marcatoare a formaţiei (13.6) şi lideră la intercepţii (3.4).
„Pentru mine, acest bronz este la fel de preţios ca un aur, pentru că fetele au avut un sezon foarte bun şi doar mici inexactităţi au făcut să nu jucăm finala mare a campionatului. Obiectivul nostru a fost să fim între primele patru echipe, după ce în sezonul trecut am venit pe 5 la U12, iar această realizare ne dă speranţe în perspectiva campionatului următor, când vom avansa la U14”, a declarat antrenoarea echipei, Loredana Munteanu.