La Boldești – Scăeni, un șofer băut și fără permis a fost prins după ce s-a izbit de o altă mașină !

F. T.

Desantul polițienesc organizat în perioda 2 – 8 aprilie 2019, în cadrul acțiunii Speed Marathon, care a vizat respectarea regimului legal de viteză de către conducătorii, a lăsat “urme” în cazul unor șoferi, acestea constând fie în amenzi, fie în ridicarea permisului de conducere.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, “în cele șapte zile de controale, polițiștii rutieri au verificat peste 2.800 de conducători auto și au aplicat 871 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei legale. De asemenea, 13 șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost prinși circulând cu viteză excesivă”.
Cu titlu exemplificativ, reprezentanții IPJ Prahova amintesc că în noaptea de 6 spre 7 aprilie, în jurul orei 2.30, polițiștii au luat un vizor, cu ajutorul dispozitivului radar TRUCAM, un autoturism care rula pe DN 1 A, în Boldești – Scăeni, cu 127 de kilometri la oră.
Deși agenți rutieri i-au făcut semn să tragă pe dreapta, șoferul respectivei mașini a călcat pedala de accelerație. Și, cum era firesc, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia. La un moment dat, bărbatul în cauză a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu un alt autoturism !
Așa că, vrând-nevrând, pe fugar mașina nu l-a mai “ ascultat”, acesteia nemaiînvârtindu-i-se roțile. Iar în urma verificărilor efectuate de către oamenii legii, s-a constatat că șoferul nu posedă permis de conducere și, colac peste pupăză, se afla și sub influența băuturilor alcoolice(0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat).
La nivel național, în urma aceleiași acțiuni Speed Marathon, polițiștii rutieri au verificat peste 53.000 de conducători auto și au aplicat 37.710 sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei legale.
Peste 2.240 de șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză excesivă.