• 11 angajaţi ai IJJ Prahova – avansaţi în grad înainte de termen
• Aseară, pe traseul Prefectură – Statuia „ Mihai Viteazul” a fost programată “retragerea cu torţe ”

F.T.

Ieri, jandarmii prahoveni au marcat împlinirea a 169 de ani de la înființarea acestei arme, context în care au fost organizate – chiar premerrgător zilei de 3 aprilie – mai multe manifestări dedicate acestui eveniment.
Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova, în 13-dperioada 18 martie – 2 aprilie a.c., au fost derulate o serie de acțiuni. Cu titlu informativ, amintim doar pe cele de promovare a specificului acestei arme, derulate la Câmpina, Vălenii de Munte și Ploiești, orașe în care le-au fost prezentate cetățenilor echipamentele specifice de intervenție, armamentul și tehnica auto din dotare.
Totodată, ieri, la sediul unității din Ploiești au fost acordate ceea ce oamenii legii au numit “recompense” ( în număr de 105), acestea constând în 11 avansări în gradul militar următor înaintea expirării stagiului minim în grad, 34 de felicitări și 60 de mulțumiri pentru modul în care jandarmii au înțeles să-și facă datoria: cu simțul răspunderii.
Celebrarea zilei Jandarmeriei Române s-a încheiat aseară, când, potrivit reprezentanílor IJJ Prahova, la ora 20, în Ploiești, a fost programată pe traseul Prefectură – Statuia “Mihai Viteazul”, deja celebra “retragere cu torțe”.