Petre Apostol

Miercuri seară, la Plopeni, echipa locală HC Activ CSO a primit vizita formaţiei CSM Ploieşti, într-un meci contând pentru etapa a IV-a din Grupa „Valoare” 2 din Campionatul Naţional de Handbal la categoria junioare III. Cele două echipe sunt singurele din Prahova calificate în faza Grupelor „Valoare”, la care evoluează cele mai valoroase 24 de formaţii din prima fază a competiţiei, CSM Ploieşti şi HC Activ CSO Plopeni ocupând locurile 2, respectiv 3 în seria preliminară.
În prima parte a campionatului, cele două formaţii şi-au împărţit victoriile în disputele directe, fiecare câştigând pe teren propriu. Şi în meciul de miercuri, din faza a doua a competiţiei, câştigătoare a fost echipa gazdă, elevele antrenoarelor Adina Panaite şi Cristina Smarandache adjudecându-şi victoria cu scorul de 37-32 (21-18).
De la echipa câştigătoare, marcatoare au fost Moga Laura (10 goluri), Drăghici Bianca (9), Vasile Delia (5), Şelaru Christiana (4), Şubea Theodora (4), Neacșu Lorena (2), Popescu Ana-Maria (2), Roșca Daria (1), dar de remarcat a fost şi prestaţia bună a portarului Niţă Ioana.
Pentru echipa din Plopeni a reprezentat a doua victorie din această a doua fază a competiţiei, păstrându-şi şanse la calificarea la turneul final, iar în etapa următoare va evolua pe terenul ultimei clasate, CSŞ Târgovişte, partidă programată mâine, de la ora 13:30.
În schimb, CSM Ploieşti, formaţie antrenată de Robert Comendant, a suferit a treia înfrângere din cele patru partide disputate, iar în runda viitoare va primi replica primei clasate, cu victorii pe linie, CSM Bucureşti, meci care urmează să se desfăşoare duminică, de la ora 10:00, în Sala „Olimpia”.

Înfrângeri la junioare I şi la juniori II

Tot miercuri au avut loc meciuri şi în campionatele de junioare I şi de juniori II, acolo unde judeţul Prahova este reprezentat în Grupele „Valoare” de echipele HC Activ CSO Plopeni, respectiv CSM Ploieşti.
La junioare I, HC Activ CSO Plopeni a suferit a şasea înfrângere din tot atâtea meciuri disputate în Grupa „Valoare” 2, cedând pe terenul formaţiei Corona 2010 Braşov, scor 21-41 (8-22), menţinându-se, astfel, pe ultima poziţie a ierarhiei.
La juniori II, CSM Ploieşti a cedat, pe teren propriu, cu AHC Potaissa Turda, scor 31-46 (14-21), şi a rămas pe penultima poziţie a clasamentului în Grupa „Valoare” 4.
Iar, după rezultatele înregistrate în partidele de la mijlocul săptămânii, formaţiile prahovene au ieşit, şi matematic, din grafic pentru calificarea la turneul final.