Petre Apostol

Echipa de handbal masculin de la Clubul Sportiv Orăşenesc Mizil a obţinut calificarea la turneul final „Valoare” în Campionatul Naţional la categoria juniori III. Elevii antrenorilor Ionuţ Tiţa şi Marian Moise au încheiat Grupa „Valoare” 2 cu o victorie pe terenul ultimei clasate, CSŞ Corabia, scor 42-25 (24-7), consolidându-şi, astfel, poziţia secundă din ierarhie.
Echipa din Mizil a încheiat, prin urmare, cu o serie de şase victorii consecutive, după ce, în primele patru etape ale grupei, înregistrate un singur succes, o remiză şi două înfrângeri. CSO Mizil s-a situat pe locul al doilea, în urma formaţiei CSM Bucureşti, dar înaintea celor de la CSŞ 2 Bucureşti.
De menţionat că din grupă a mai făcut parte şi CS Brazi, formaţie care a obţinut doar două victorii şi o remiză în cele zece partide disputate, nereuşind, astfel, să avanseze la turneul final, la care s-au calificat primele două clasate. În ultima etapă, echipa din Brazi a cedat pe terenul primei clasate, CSM Bucureşti, scor 23-52 (14-29).
Clasamentul grupei a fost următorul:
1.CSM Bucureşti 10 8 1 1 418-287 27
2.CSO Mizil 10 7 1 2 346-306 25
3.CSŞ 2 Bucureşti 10 6 1 3 385-369 23
4.CSŞ Târgovişte 10 2 1 7 311-379 15
5.CS Brazi 10 2 1 7 369-438 15
6.CSŞ Corabia 10 2 1 7 302-352 12 *
Penalizare
* CSŞ Corabia (-2p neprezentare)

Turneul final se joacă la Buzău

În cursul acestei săptămâni s-au stabilit şi grupele de la turneul final, precum şi locul de disputare. Astfel, întrecerea care va desemna campioana României la această categorie de vârstă va avea loc la Buzău, în perioada 22-26 mai.
Conform tragerii la sorţi efectuate la sediul Federaţiei Române de Handbal, echipa CS Orăşenesc Mizil va evolua în Grupa A de la turneul final, urmând să întâlnească, din nou, pe CSM Bucureşti, precum şi pe ACS Transilvania Braşov (câştigătoarea Grupei „Valoare” 3, cu nouă victorii şi o înfrângere) şi pe CSM Bacău (a doua clasată din Grupa „Valoare” 1, cu opt victorii şi două înfrângeri).
Elevii antrenorilor Ionuţ Tiţa şi Marian Moise vor debuta în compania formaţiei din Braşov, după care se vor confrunta cu CSM Bacău, pentru ca în ultima partidă a grupei să joace împotriva celor de la CSM Bucureşti.
În Grupa B vor evolua echipele Academia Minaur Baia Mare, CSU Suceava, Liceul „Liviu Rebreanu” Turda, CS Unirea Sânnicolau Mare. Primele două clasate din cele două grupe vor avansa în semifinale, celelalte urmând să joace pentru locurile 5-8.

CSŞ Ploieşti, la turneul final „Speranţe”

Dacă CSO Mizil s-a calificat la turneul final „Valoare”, o altă formaţie prahoveană a avansat în cadrul turneului final „Speranţă” la juniori III. Este vorba despre echipa Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti, care a ratat la limită calificarea în faza Grupelor „Valoare”, după ce s-a situat prima sub linie în faza seriilor preliminare, ocupând locul al patrulea, în urma grupărilor CSO Mizil, CS Brazi şi CSŞ Târgovişte.
Astfel, în faza a doua a campionatului a evoluat în Grupa „Speranţă” 2, în care au mai concurat încă două formaţii prahovene: CSO Tricolorul Breaza şi CSM Ploieşti. Dintre cele trei grupări din judeţ, doar CSŞ Ploieşti a reuşit să se califice între cele mai bune opt echipe din faza „Speranţă”, ocupând locul al doilea în grupă, înregistrând opt victorii şi două înfrângeri în cele zece etape programate.
Prahovenii au încheiat, astfel, la doar două puncte în urma primei clasate, CSŞ Craiova, pe care au învins-o pe teren propriu, în penultima rundă, oltenii bifând nouă victorii şi o înfrângere.
CSO Tricolorul Breaza (trei victorii) şi CSM Ploieşti (înfrângeri pe linie) au ocupat ultimele poziţii ale ierarhiei.
CSŞ Ploieşti s-a calificat, astfel, la turneul final „Speranţă”, care este programată să se desfăşoare tot la Buzău şi tot în perioada 22-26 mai. Echipa ploieşteană face parte din Grupa A, urmând să întâlnească, în ordine, formaţiile Şc. Gen. 7 Timişoara, LPS Liceul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia şi CSŞ 2 Baia Mare.
În Grupa B vor evolua echipele CSŞ Călăraşi, CSŞ Craiova, CSŞ Sigihişoara, LPS Vaslui.