Petre Apostol

De astăzi, până duminică, la Centrul Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani, va avea loc a XVIII-a ediţie a competiţiei internaţionale de gimnastică ritmică intitulată Cupa „Irina Deleanu”. Întrecerea este organizată de Federaţia Română de profil, condusă de cea care poartă numele competiţiei, Irina Deleanu fiind una dintre cele mai valoroase sportive din România din istorie la această disciplină olimpică.
Printre sportivele prezente la competiţie se vor regăsi şi reprezentante de la CSM Ploieşti, pregătite de antrenoarele Liliana Băescu şi Simona Puiu. Clubul ploieştean va avea sportive la patru dintre cele cinci categorii de vârstă din cadrul competiţiei, în frunte cu prima senioară a grupării, Denisa Stoian, care a reprezentat România la ediţia de anul trecut a 7-dJocurilor Olimpice de Tineret.
La junioare, CSM Ploieşti le va avea în concurs pe campioanele naţionale Miruna Ciocîrlan şi Rebecca Gabriela Constantin, precum şi o sportivă inclusă în ansamblul României, Sabina Enache.
La cele mai mici categorii de vârstă (speranţe şi copii), clubul ploieştean va conta pe Antonia Nuţă, Eva Popescu, Elena Murărescu (născute în 2009), Maia Butnariu, Alessia Croitoru, Ingrid Gavril, Delia Stroe (născute în 2011) şi, mezina grupării, Ştefania Puiu (născută în 2012).
Competiţia va începe în această dimineaţă, de la ora 9:00, cu întrecerile categoriei copii, urmând concursul categoriei speranţe, apoi cel al prejunioarelor, în vreme ce probele junioarelor vor începe de la ora 16:45 (coardă şi minge; la ansamblu – 5 cercuri), senioarele intrând pe covorul de concurs de la ora 19:30 (cerc şi minge).
Mâine, de la ora 9:00, vor avea loc întrecerile categoriilor copii şi prejunioare, după amiaza fiind rezervată junioarelor, începând cu ora 15:30 (măciuci şi panglică; la ansamblu – 5 panglici), respectiv senioarelor, de la ora 18:15 (măciuci şi panglică).
Duminică, în ultima zi de concurs, sunt programate finalele pe obiecte, astfel: ora 10:00 – junioare, coardă şi minge; ora 11:00 – ansamblu junioare 5 cercuri; ora 11:20 – junioare, măciuci şi panglică; ora 12:20 – ansamblu junioare 5 panglici; ora 13:00 – senioare.