Petre Apostol

În ziua a patra a Campionatelor Europene de Box U22, care se desfăşoară la Vladikavkaz, în Rusia, luni seară a evoluat şi singurul reprezentant prahovean din delegaţia României – Gabriel Marian Şchiopu, sportiv pregătit de antrenorul emerit Ion Moroiţă, la CS Petrolul Ploieşti.
Campion naţional al României la categoria 52 kg, pugilistul ploieştean a debutat în ringul de la Europene contra unui sportiv din Armenia, Erik Tokhyan. Gabriel Şchiopu a dominat partida, impunându-se clar, toţi cei cinci arbitri-judecători văzându-l câştigător pe reprezentantul tricolor, patru dintre ei cu 29-28, iar unul – cu 30-27.
Sportivul petrolist s-a calificat, astfel, în sferturile de finală, unde va avea parte de un adversar redutabil, chiar câştigătorul precedentelor două ediţii ale competiţiei continentale la categoria 52 kg – bulgarul Daniel Panev Asenov, care a trecut, în primul tur, categoric, de Emil Aliyeu, din Belarus, scor 5-0 (30-27, 39-28, 28-27, 30-27, 30-25).
De remarcat faptul că Asenov, care este cu trei ani mai mare decât pugilistul ploieştean, a câştigat, în 2017, titlul european şi la seniori. Partida dintre Şchiopu şi Asenov este programată astăzi, câştigătorul urmând să se confrunte, în semifinale, cu învingătorul duelului dintre Rostyslav Bilostotskyi, din Ucraina, şi Adam Brian Hession, din Irlanda.