• Atletul de la CSM Ploieşti, Petre Rezmiveş, concurează mâine

Petre Apostol

Astăzi, în Glasgow, Marea Britanie, vor începe probele ediţiei cu numărul 35 a Campionatelor Europene de Atletism în Sală, întrecere care se desfăşoară o dată la doi ani. La această ediţie, România este reprezentată de 12 sportivi, printre care se regăseşte şi Petre Rezmiveş, de la CSM Ploieşti, care a fost, de altfel, primul român care şi-a îndeplinit baremul de calificare la competiţia continentală.sala b
De menţionat că atletul clubului ploieştean îl are alături şi pe antrenorul său, Augustin Iancu, tehnicianul ploieştean fiind prezent la întrecerea europeană şi în calitate de secretar general al Federaţiei Române de Atletism, funcţie pe care o îndeplineşte de doi ani.
Petre Rezmiveş se află pentru a doua oară la startul competiţiei europene, concurând în cadrul probei de 60 metri, la care recordul său personal este de 6.69 secunde. La ediţia anterioară, disputată la Belgrad, în Serbia, în 2017, atletul clubului ploieştean s-a oprit în semifinalele probei de 60 metri, acum sperând la calificarea în finală.
Proba de 60 metri de la Europenele de la Glasgow este programată mâine, fiind înscrişi 48 de atleţi din 28 de ţări. Seriile preliminare vor avea loc în reuniunea de dimineaţă, cu începere de la ora 12:25 (ora României), semifinalele şi finala urmând să se desfăşoare în reuniunea de seară, de la ora 21:20, respectiv 22:50.
Lotul complet al României la competiţia europeană: Andrea Mikloș (400 m), Daniel Petre Rezmiveș (60 m), Marina Andreea Băboi (60 m), Andrei Marius Gag (greutate), Alina Rotaru (lungime), Bianca Răzor (800 m), Claudia Bobocea (1.500 m și 3.000 m), Daniela Stanciu (înălțime), Alexandru Terpezan (60 m), Ionuț Neagoe (60 m), Dorin Andrei Rusu (1.500 m) și Florentina Marincu Iușco (lungime).