Petre Apostol

La reluarea Ligii Zimbrilor, campionatul de handbal masculin, CSM Făgăraş – o echipă aflată pe loc de playout – a realizat surpriza sezonului de până acum, învingând lidera ierarhiei, CSM Bucureşti, care nu pierduse decât un singur meci în 13 partide disputate. Iar principalul marcator al grupării transilvănene a fost ploieşteanul Nicolae Ungureanu, în vârstă de 24 de ani, fost component al echipei din Capitală şi care evoluează pe postul de inter, în cariera sa jucând şi pentru CSM Ploieşti.
Jucător format la Grupul Şcolar „1 Mai” Ploieşti, cu care a ajuns la un turneu final la juniori I, campion mondial universitar în 2016, prezent şi în loturile naţionale de juniori şi de tineret, Nicolae Ungureanu arată că s-a maturizat, fiind unul dintre liderii formaţiei CSM Făgăraş în acest sezon.
Iar în meciul disputat miercuri seară, la Făgăraş, handbalistul ploieştean a fost golgheterul partidei, marcând nouă goluri din zece aruncări (un gol dintr-o încercare de la 7 metri), pecetluind victoria echipei sale cu scorul de 29-24 (17-12), în dauna grupării din Capitală.
Ungureanu este, de altfel, al doilea marcator al echipei din Făgăraş, cu 61 de goluri înscrise, după Ciprian Vancea (64 de reuşite).
De menţionat că la echipa din Făgăraş mai evoluează trei jucători care au apărat culorile unor cluburi ploieştene, precum handbaliştii trecuţi pe la CSM Ploieşti – Emilian Turcu şi Cosmin Capotă (care a fost coleg cu Ungureanu şi la echipa naţională universitară, devenită campioană mondială în 2016), respectiv Tiberiu Constantinescu, care s-a lansat, practic, în handbalul de seniori la Uztel Ploieşti.
În urma surprinzătoarei victorii înregistrate cu CSM Bucureşti (doar a patra din campionat, în 15 partide), Ungureanu şi co. au urcat pe locul al zecelea în clasamentul Ligii Zimbrilor, cu 14 puncte, fiind, însă, la zece puncte de ultima poziţie de playoff (a opta).
De adăugat faptul că, prin acest succes, Nicolae Ungureanu şi-a ajutat, indirect, unul dintre colegii de generaţie de la Grupul Şcolar „1 Mai”, anume Ionuţ Iancu, prezent în cadrul echipei HC Dobrogea Sud Constanţa, care s-a apropiat, acum, la un singur punct de
CSM Bucureşti, ocupând locul secund.