F. T.

Ieri, polițiștii de la Vălenii de Munte efectuau cercetări care vizau o persoană care ar practica meseria de medic stomatolog la un cabinet medical din oraș fără a avea acest drept.
Isterie sau adevăr?, aceasta-i întrebarea.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție (IPJ) Prahova ne-au confirmat, ieri, faptul că, într-adevăr, oamenii legii efectueză, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, cercetări asupra unei persoane – se pare din Republica Moldova – pentru „exercitarea fără drept a unei profesii sau activități”.
De asemenea, procurorul George Paul Prăjea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, ne-a confirmat faptul că prim-procurorul acestei instituții a avut “o discuție informală” cu polițiștii din Vălenii de Munte, însă, până la ora 13 a zilei de ieri, la Parchetul respectiv nu s-a dat niciun «număr unic» vreunui dosar care să aibă ca obiect comiterea infracțiunii sus-amintite. Adică, nu a ajuns niciun dosar penal în care procurorii să efectueze cercetări pentru “ exercitarea fără drept a unei profesii sau activități”.
Repetăm, acest lucru se întâmpla ieri la ora 13.
Potrivit unor surse, cazul ar fi ajuns la urechile oamenilor legii în urma unor plângeri făcute de către foști pacienți ai persoanei bănuite, care s-ar fi ales și cu dureri de dinți, și cu banii luați…
Revenim însă la întrebarea “Isterie sau adevăr?”. Nu de alta, dar de când a fost prins și reținut medicul italian care ar fi practicat medicina ilegal în București, parcă nu-i zi în care să nu apară informaţii despre alți doctori care ar practica medicina pe șest.
Și, nu ne-am mira ca, în ritmul în care circulă astfel de informații, să avem următoarea constatare: în România sunt mai mulți medici decât bolnavi !