Marian Dima

Tot ce fusese programat pentru weekendul trecut, în materie de meciuri amicale, pentru echipele din Liga A Prahova a rămas la stadiul de intenție! Fără terenuri de antrenament, cele mai multe dintre echipe își puseseră speranțe în utilizarea celor două suprafețe sintetice de la Parcul ”Vest” Ploiești, însă zăpada, amestecată cu ploaie și gheață, a făcut imposibilă desfășurarea partidelor programate.
8-bA ”abandonat” Petrolul, care trebuia să joace cu Petrolistul Boldești, apoi Astra II și CS Păulești au convenit, de asemenea, că nu se poate juca, ”satelitul” prim-divizionarei efectuând un antrenament în sala de forță a stadionului din ”9 Mai”.
Nici echipele care aveau meciuri programate în alte locații nu au putut să joace, CS Blejoi ratând amicalul cu FCSB 2, de la Berceni, din aceleași motive, campioana en-titre a Ligii A având ca singură alternativă un antrenament în Sala Sporturilor din Blejoi, ”mai bun decât nimic, oricum”.
Din păcate, rămâne aceeași ”discuție” legată de felul în care au fost concepute aceste terenuri sintetice de la Parcul Vest. Adică, fără vestiare incluse în proiect, cu dimensiuni un pic mai mici decât minimul admis prin regulament, deci imposibil de omologat pentru competiții oficiale – deși se putea face, clar, unul oficial și unul de antrenament, fără un sistem de drenaj și, incredibil, fără o… banală scurgere (terenurile sunt concepute ca o… copaie, la propriu, apa băltind pe mai bine de jumătate din suprafață), astfel încât să poată fi folosite exact atunci când sunt indicate, să-și ”atingă scopul” pentru care au fost construite! O investiție făcută, parcă, în bătaie de joc, prostește! În plus, deși se plătește o taxă pentru utilizarea lor, nimeni nu a avut în ”plan”, dintre cei responsabili cu administrarea Parcului Vest, faptul că, atunci când ninge, este nevoie și de degajarea suprafețelor respective!