Petre Apostol

Sâmbătă, pe cea mai specială pârtie din circuitul Cupei Mondiale de Bob (fiind singura înghețată în mod natural), cea de la St. Moritz, din Elveția, au fost prezente și sportivele din lotul național: prahoveanca Teodora Vlad, de la CSO Sinaia, și Andreea Grecu (pilot), formată la CSO Sinaia, dar legitimată, acum, la CSSI Mamaia.
Pentru elevele antrenorului Paul Neagu a fost o ultimă verificare înaintea participării la Campionatele Mondiale U23, care vor avea loc la finalul acestei săptămâni, pe pârtia de la Königssee, din Germania, la care Andreea Grecu este deținătoarea titlului, performanță obținută alături de Florentina Iușco.
La etapa din Cupa Mondială de la St. Moritz, Andreea Grecu și Teodora Vlad au fost aproape de o performanță remarcabilă, ratând podiumul pentru mai puțin de jumătate de secundă.
Echipajul tricolor a fost al doilea în manșa secundă a concursului (la doar 33 de sutimi de echipajul Statelor Unite ale Americii, condus de legendara Elana Meyers Taylor, de trei ori medaliată olimpică și de două ori campioană mondială), cu timpul de 1:08.35 minute, însă evoluția din prima manșă le-a împiedicat pe reprezentantele României să urce mai sus de locul al șaselea în clasamentul general.
Grecu și Vlad înregistraseră al zecelea timp în prima manșă (1:08.98 minute), pierzând aproape nouă zecimi față de echipajul din SUA (care a câștigat etapa cu un ecart de 60 de sutimi față de ocupantele poziției secunde) și șapte, respectiv opt zecimi față de celelalte două echipaje de pe podium: Stephanie Schneider/Sophie Gericke, Mariama Jamanka/Franziska Bertels, ambele din Germania.