Petre Apostol

Sportivul ploieștean de la CSO Sinaia, Mihail Sebastian Enache, a fost prezent, la finalul săptămânii trecute, în premieră, la un campionat european la skeleton. În vârstă de 20 de ani, elevul antrenorului Marius Ene (atât la clubul prahovean, cât și la lotul național) a luat parte în cadrul Campionatelor Europene de juniori, care au avut loc pe pârtia de la Sigulda, în Letonia.
După două clasări consecutive pe a noua poziție în Cupa Europei, Mihail Enache a încheiat pe locul 13 la Europenele de juniori de la Sigulda. Acesta a înregistrat al 13-lea timp în manșa întâi (52.62 secunde), după care a fost al 12-lea în a doua manșă (52.51 secunde), însă nu a reușit să avanseze și în clasamentul general, situându-se pe locul 13, cu timpul total de 1:45.13 minute.
A fost, astfel, la aproape opt zecimi de un Top 10 și la 3.39 secunde în urma celui care a câștigat titlul european, rusul Evgeniy Rukosuev. Podiumul a fost completat de Vladislav Semenov (Rusia, +0.09 sec.) și de Krists Netlaus (Letonia, +0.19 sec.).
De menționat că în lotul României s-a mai aflat un sportiv, Mihail Păcioianu, care a încheiat chiar înaintea prahoveanului Mihail Enache, pe locul 12, cu timpul total de 1:44.76 minute.
Ar fi de adăugat faptul că întrecerea de la Sigulda a contat și pentru o nouă etapă din Cupa Europei, a opta din acest sezon. Iar prin locul 13 înregistrat în cea de-a șasea etapă la care a luat parte, Mihail Enache a ajuns la un total de 126 de puncte, ocupând poziția a 16-a în ierarhia generală, având cu 10 puncte mai mult față de colegul său din lotul României, Mihail Păcioianu, situat al 17-lea.