F.T

Nu neapărat criza locurilor de muncă, dar mai ales asigurarea stabilităţii acestora îi face pe unii dintre tineri să aleagă meserii în care doar în cazul în care vor „călca pe bec” sunt daţi afară. Iar stabilitate unde găseşti ? În poliţie, la pompieri şi în rândul popilor” !
Şi, cum până acum nu am auzit de niciun comunicat în care vreo protoierie sau chiar Patriarhia să anunţe că scoate la concurs pentru Seminar sau Teologie un anumit număr de locuri, să amintim că, în această lună, potrivit comunicatelor de presă primite de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina şi de la Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Pompier-Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti- Scăeni, se organizează, din nou, concursuri de admitere.
Aşadar, (auto)îndemnul „Fă-mă mamă ce n-am fost: şef de post ! „este valabil pentru Câmpina, unde instituţia de profil din oraş a scos la bătaie 1.300 de locuri, pe care candidează 5.295 de tineri. Deci, peste patru candidaţi pe loc!
Din totalul de 5.295 de aspiranţi la îmbrăcarea uniformei de poliţist, 2147 sunt fete, iar 3.148 – băieţi.
Sintagma „Fă-mă mamă pompier !” este valabilă și la Boldeşti – Scăeni. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Viorela Nicolescu Sava, în sesiunea ianuarie 2019 a concursului de admitere la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, cifra de şcolarizare este, la specialitatea subofiţer de pompieri şi protecţie civilă de 275 de locuri, dintre care două locuri sunt rezervate candidaţilor de etnie romă.
Pentru sesiunea de la începutul acestui an, s-au înscris un număr de 768 de candidaţi pe un număr de 300 locuri.Candidaţii trebuie să treacă mai întâi prin două probe eliminatorii. Este vorba despre vizita medicală – care va avea loc într-o locaţie din strada Poligonului nr.2, Boldeşti-Scăeni, pentru ca, mai apoi, aceia care au fost declaraţi „Apt” din punct de vedere medical urmează să treacă prin furcile caudine de evaluare a aptitudinilor fizice. Abia după aceea, în data de 20 ianuarie a.c, candidații vor susţine, în data de 20 ianuarie, examenul de verificare a cunoştinţelor la matematică, limba română etc. Vor fi consideraţi admişi candidaţii care obţin punctajul minim, echivalentul notei 5, şi se clasează în limita numărului de locuri scoase la concurs.
Deci, „Fă-mă mamă ce n-am fost: pompier sau şef de post !”