Formaţia ploieşteană de eşalon secund face mai mult decât o „primenire” a lotului în această pauză competiţională, în care vorbim, deja, despre un val de disponibilizări, mai bine de o echipă întreagă fiind „trimisă la plimbare”, sub formă de împrumut, sau reziliind contractele!
Au fost, mai întâi, mijlocaşul Danci – ajuns la Gloria Buzău – şi colegul său din linia mediană – Cruceru, revenit în Liga a III-a, la Turris Turnu Măgurele – echipa care domină seria a III-a.antoche b
Apoi, la momentul reunirii lotului, portarul Daniel Isvoranu (ajuns, între timp, la Juventus Bucureşti, în probe) şi jucătorii de câmp Alexandru Ciocâlteu (are oferte de la Baloteşti şi Metaloglobus), Jean Prunescu (refuză semnarea rezilierii, ca şi în vara trecută, preferând să uzeze de contractul avut, pe care clubul ploieştean trebuie să-l plătească), Toto Tamuz (contract reziliat, va abandona probabil fotbalul din cauza problemelor fizice) şi Mihai Ene (revenit la Viitorul) au fost şi ei … trimişi la plimbare!
Imediat după primele antrenamente, doi jucători tineri au fost împrumutaţi la Gloria Buzău (Mihai Velisar şi Andrei Rus), ducând la nouă numărul „plecaţilor” (sau chiar zece, dacă îl socotim şi pe Sebi Ristea, ajuns la CS Mioveni, juniorul petrolist neavând însă statutul de antoche cdivizionar B, în tur, când nu a fost folosit deloc la prima echipă).
Iar „valul” nu i-a iertat, la o nouă evaluare, nici pe fundaşul central Plămadă şi pe atacantul Grecu (care a ajuns, deja, la Daco-Getica Bucureşti, cu acordul „proprietarului” – Viitorul Constanţa), la care antrenorul Mugurel Cornăţeanu a renunţat, de asemenea, odată ce, în paralel, se „aşeza” lista achiziţiilor din această iarnă… eliberându-se poziţii în lot pentru cei nou-veniţi!
Deja „depăşit” efectivul unei echipe de disponibilizaţi, curăţenia de iarnă continuă, ultimul care a primit, oficial, din partea conducerii propunerea de a pleca împrumut, la Juventus Bucureşti, sau chiar de a rezilia angajamentul fiind mijlocaşul defensiv Sergiu Antoche. Iar „după el” se pregăteşte şi Claudiu Herea, un jucător de profil ofensiv, care, de asemenea, este „la tarabă”, dacă vor exista oferte pentru el, această ultimă variantă nefiind confirmată oficial, dar nici „negată”!
Şi, trecând la capitolul „zvonuri şi speculaţii”, portarul Tordai, titularul din tur, are şi el „o cumpănă”, în cazul în care se va rezolva revenirea, la Ploieşti, a lui Alberto Cobrea – goalkeeper aflat pe lista jucătorilor la care prim-divizionara CSMS Iaşi a renunţat iarna aceasta, fiind clar că, dacă va veni Cobrea, „cineva trebuie să plece”, deja, acest compartiment fiind asigurat cu Bolboaşă şi noul venit Brînză!
Oricum, o evaluare finală a raportului veniri / plecări nu se va putea face decât odată cu plecarea echipei în turneul din Turcia, spre finalul lunii ianuarie! Iar cu meciurile amicale care vor urma se va putea estima şi dacă nu cumva s-a „riscat” prea mult cu schimbările masive petrecute în tabăra galben-albaştrilor în această iarnă!

Petrolul „disponibilizat”
Isvoranu (Tordai) – Rus, Antoche, Plămadă, Velisar – Danci, Cruceru – Ciocîlteu, Ene (Herea) Grecu – Tamuz