Petre Apostol

După ce a încheiat, în sezonul trecut, pentru prima dată în cariera sa la nivel de senioare, între cele mai valoroase 100 de jucătoare de tenis ale lumii, Ana Bogdan a debutat în noul sezon la turneul de categorie International de la Shenzhen, din China (premii de 750.000 de dolari).
Sportiva din Sinaia, aflată pe locul 76 în clasamentul mondial de specialitate, a evoluat în primul tur în compania celei de-a opta favorite a turneului, rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, situată pe locul 47 WTA.
În prima confruntare directă dintre cele două jucătoare în circuitul WTA, Ana Bogdan nu a avut replică, cedând în mai puțin de o oră disputa cu sportiva din Rusia. În primul set, jucătoarea prahoveană a adunat zece greșeli neforțate și a reușit doar patru mingi câștigătoare, pierzându-și de trei ori serviciul. Singurul ghem în care s-a ridicat la înălțimea așteptărilor a fost cel de-al treilea, cel mai lung al setului, de altfel, în care a avut două șanse de break, însă ambele salvate de Pavlyuchenkova, care avea să-și adjudece actul cu scorul de 6-0.
Setul secund a început în aceeași notă de dominare a sportivei din Rusia, care a câștigat zece din primele 13 puncte disputate. Dar, Ana Bogdan a arătat un moment de revenire, reușind să-și adjudece primul ghem, chiar pe serviciul adversarei, și părea că va reuși, pentru prima dată, să egaleze situația de pe tabelă, conducând cu 40-0 în ghemul următor.
Dar, Anastasia Pavlyuchenkova a câștigat următoarele cinci puncte consecutive, pentru a-și recupera breakul pierdut în ghemul anterior, iar din acel moment s-a îndreptat fără mari probleme spre victorie, impunându-se în actul secund cu scorul de 6-1.
Ana Bogdan a încheiat meciul cu un total de 22 de greșeli neforțate și doar nouă mingi câștigătoare, aproape total opus față de adversara sa, care a reușit 18 mingi câștigătoare și doar nouă greșeli neforțate.
Pentru prezența în primul tur la turneul din China, jucătoarea prahoveană va acumula doar un punct în clasamentul mondial.