Petre Apostol

Sâmbătă, pe pârtia de la Innsbruck-Igls, din Austria, a avut loc a cincea etapă din cadrul sezonului 2018/2019 al Cupei Mondiale de Bob, proba de două persoane feminin. La startul rundei s-au aflat și reprezentantele României: prahoveanca Teodora Vlad, de la CSO Sinaia, formată de antrenorul Cezar Popescu, și Andreea Grecu, pilotul echipajului, legitimată la CSSI Mamaia, dar care și-a început cariera tot la CSO Sinaia, pregătită de antrenorul Paul Neagu, actualul tehnician și al lotului național.
Pentru cele două sportive din echipajul tricolor a reprezentat a doua participare în această ediție a Cupei Mondiale, după cea de la Königssee, din Germania, disputată pe 12 ianuarie și la care au încheiat pe locul al cincilea (cea mai bună performanță din istorie a unui echipaj feminin românesc în Cupa Mondială).
De această dată, Andreea Grecu și Teodora Vlad s-au situat pe locul al zecelea, stabilind al zecelea timp în ambele manșe ale concursului, încheind cu 53.49 secunde la prima traversare a pârtiei (+0.45 secunde), respectiv cu 53.66 secunde – în cea de-a doua manșă (+0.70 secunde). Astfel, cu timpul total de 1:47.15 minute, echipajul tricolor a înregistrat o întârziere de 1.09 secunde față de câștigătoarele întrecerii, germancele Stephanie Schneider și Christin-Ann Strack, podiumul fiind completat de Mariama Jamanka/Kira Lipperheide (Germania, +0.11 sec.), respectiv de Elana Meyers Taylor/Sylvia Hoffmann (Statele Unite ale Americii, +0.17 sec.).
Sportivele României se pregătesc pentru cel mai important moment al lor din acest sezon, săptămâna viitoare urmând să participe la Campionatele Mondiale de juniori, programate să se desfășoare la Königssee, în Germania, Andreea Grecu având de apărat titlul cucerit la ediția anterioară, alături de Florentina Iușco. Până atunci, însă, vor mai participa la o etapă din Cupa Mondială, programată pe pârtia de la St. Moritz, din Elveția.