Petre Apostol

La prima ediţie a „Heliopolis Tournament”, turneu internaţional de gimnastică ritmică disputat la Cairo, în Egipt, printre sportivele care s-au remarcat s-au regăsit şi cele două gimnaste de la CSM Ploieşti prezente în competiţia junioarelor: Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan.egipt b
Componente ale lotului naţional, elevele antrenoarelor Simona Puiu şi Liliana Băescu au reuşit să cucerească şase medalii, dintre care două de argint şi patru de bronz.
Peste 40 de sportive au participat la categoria junioare la prima ediţie a turneului din Cairo, fiecare gimnastă prezentând câte trei obiecte în concurs, de-a lungul celor două zile de competiţie. Denisa Stoian a obţinut medalia de argint la cerc şi a avut note bune la minge şi măciuci, iar Miruna Ciocîrlan a cucerit medalia de bronz la toate cele trei obiecte prezentate: minge, măciuci şi panglică.
În urma acestor rezultate, cele două sportive ale CSM Ploieşti au urcat şi pe podiumul de premiere la individual compus, Denisa Stoian ocupând locul al 2-lea, iar Miruna Ciocîrlan – pe cel de-al treilea.
De menţionat că prezenţa gimnastelor de la CSM Ploieşti la competiţia din Egipt s-a realizat prin proiectul susținut din fonduri publice nerambursabile alocate pentru activități nonprofit de interes local „Gimnastica ritmică, sport-ambasador al municipiului Ploiești”, iniţiat de antrenoarea coordonatoare a secţiei de gimnastică ritmică a clubului, Liliana Băescu, aceasta fiind prezentă la turneu şi în calitate de arbitru.
În plus, ar mai fi de adăugat faptul că, la turneul din Egipt, sportivele ploieştene au fost susţinute din tribune de reprezentanţii Ambasadei României la Cairo, în frunte cu ambasadorul Mihai Ştefan Stuparu. Acesta le-a oferit reprezentantelor CSM Ploieşti buchete de flori şi a primit, la rându-i, din partea preşedintelui clubului Heliopolis – cel mai vechi şi apreciat club din Cairo – o plachetă care a marcat organizarea primei competiţii din calendarul FIG în Egipt.