Petre Apostolsanie1

Federația Română de Bob și Sanie a programat, săptămâna trecută, la Innsbruck-Igls (Austria), o nouă ediție a Campionatelor Naționale de Bob, Skeleton și Sanie. La sanie, printre cei care s-au remarcat s-au regăsit, ca de obicei, și reprezentanți de la Clubul Sportiv Orășenesc Sinaia, pregătiți de antrenorii Corina Drăgan, Alexandru Comșa și Liviu Turea, cel din urmă fiind, totodată, și directorul clubului.
Astfel, secția de sanie a clubului din Sinaia și-a mai adăugat în palmares 19 medalii, dintre care 12 de aur, patru de argint și trei de bronz.
Componenți ai lotului național, Marian Gîtlan și Flavius Crăciun au câștigat proba de dublu atât la seniori, cât și la categoria U23, în vreme ce Andrei Turea s-a impus la tineret, ocupând, totodată, locul al doilea la seniori.Andrei Turea
În plus, CSO Sinaia și-a adjudecat titlul național și în proba pe echipe la seniori, la care celor trei sportivi – Andrei Turea (simplu masculin), Marian Gîtlan și Flavius Crăciun (dublu) – li s-a alăturat, la simplu feminin, Corina Buzățoiu, care este încă la categoria juniori mici A. sanie dublu
De altfel, Corina Buzățoiu se anunță o nouă sportivă de perspectivă, câștigând titlul național atât la categoria sa de vârstă, cât și la junioare mari, în competiția feminină, devenind, totodată, vicecampioană națională la categoria U23.
De remarcat faptul că și fratele mai mic al lui Andrei Turea, Răzvan Turea, începe să-și demonstreze calitățile la categoriile mai mari de vârstă decât cea la care concurează, acesta câștigând titlul național atât la juniori mici B, cât și la juniori mari și juniori mici A, urcând pe podium chiar și la categoria U23, la care a obținut medalia de bronz.sanie2
De asemenea, la categoriile juniori mari și juniori mici A, CSO Sinaia și-a adjudecat medaliile de argint la probele de simplu masculin, prin Seby Motzca, respectiv prin Darius Șerban. Iar Sara Drăgan a mai adăugat un titlu național în palmaresul clubului prahovean, câștigând concursul feminin la cadeți, bifând, totodată, medalia de bronz la categoria junioare mici B. Tot la cadeți, în proba fetelor, pe podium a mai urcat o reprezentantă de la CSO Sinaia, Ana Teodorescu, medaliată cu bronz.
Ar mai fi de menționate și performanțele obținute de Corina Buzățoiu, Darius Șerban, Răzvan Turea și Seby Motzca în proba pe echipe, aceștia aducând formația clubului prahovean pe prima poziție a podiumului la juniori mari, precum și la juniori mici A.