Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a anunțat că aplicația pentru înscrierea în programul Start-Up Nation 2018 se deschide astăzi, la ora 11:00.
Potrivit unui comunicat al instituției, aplicația va rămâne deschisă timp de 30 de zile lucrătoare. Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului. Calcularea punctajului planului de afaceri se va face în timp real şi transparent, conform grilei de evaluare, punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii fiind de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile. În acest context, Radu Oprea, ministrul de resort, a ținut să declare: ”Platforma informatică este pregătită pentru lansarea înscrierilor. Îi încurajez pe antreprenori să depună planuri de afaceri sustenabile și să evalueze foarte corect numărul de locuri de muncă nou create pentru că, atrag atenția, punctajul încurajează achiziția de echipamente tehnologice. Start-Up Nation va fi un program simplu și intuitiv, cu mai puțină birocrație. Antreprenorul trebuie să se ocupe de afacerea lui, nu să plimbe hârtii”.
Vor putea beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la acest program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă, obligatoriu cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată și să-l mențină cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului. Testarea aplicației electronice de înscriere în Programul Strat-Up Nation a avut loc în perioada 14 – 16 decembrie, timp în care 2.477 de utilizatori au testat-o, având posibilitatea să se familiarizeze cu secțiunile planului de afaceri on-line.Procedura de implementare a programului Start-Up Nation poate fi studiată accesând link-ul: https://www.aippimm.ro/categorie/programe/programul-start-up-nation-2018/