Marian Dima

Ultima Reuniune oficială din anul 2018, pe Hipodrom a fost una special, pentru mulţi dintre cei prezenţi, în premieră, după 13 ani şi jumătate, două dintre întrecerile de trap fiind în oferta unei case de pariuri!
Graţie colaborării cu cei de la Casa de pariuri Fortuna, care a oferit şi 7000 de ron, premii suplimentare cailor furntaşi în cele două întreceri, s-a alergat “cu miză”, oficial, din toate punctele de vedere! Întâmplător sau nu, una dintre “figurile” de pe Hipodromul Ploieşti, din toţi aceşti ani, driverul Gheorghe Viorel, cunoscut de toţi cei de pe Hipodrom drept “Ulise” a fost cel care a ridocat cravaşa deasupra capului, la finele cursei principale, câştigând Premiul Fortuna Gold, cu armăsarul Star Nobel.trap1
Cu câte 12 cai la start şi premii consistente oferite primilor 5 clasaţi, cele două curse aflate în oferta naţională de pariuri au fost extrem de atractive şi, chiar, tensionate, mărturie stând şi faptul că prima dintre cele două curse a avut nu mai puţin de patru starturi false! Premiul Fortuna Gold a fost câştigat de Star Nobel, condus de Viorel Gheorghe, deţinătorul Derby-ului de Trap al României din 2017 impunându-se destul de clar în faţa iepei Răsfăţata. Festivitatea de premiere a fost efectuată de Teodora Marin, City Manager al Ploieştiului, şi de reprezentantul Casei de pariuri Fortuna, Dermot Keelan.
Cea de a doua cursă pe care s-a putut paria a revenit favoritei, Histoire D’Inverne, avându-l în sulky pe Gheorghe Crăciun, acesta câştigând lupta cu Calypso RM, premierea fiind efectuată de către preşedintele FRTrap, Marian Manea, alături de Tibi Nan – reprezentantul Asociaţiei Trăpaşului Românesc, precum şi de unul dintre managerii Fortuna, Sedat Kalkuz.

Câinii au avut priză la public!

O altă premieră a ultimilor ani a fost organizarea unor curse de ogari cu caracter demonstrativ, pauzele dintre întrecerile de trap fiind prilejuri excelente pentru ca vitezistele patrupede să-şi arate calităţile atletice.

cainiCele cinci curse de ogari au fost castigate de A Best Bolt, Sadam, Taughboy Ella, Kingdom Kite şi R-Candy Black Runner, impresia general fiind că acest tip de curse vor avea viitor pe Hipodrom, publicul prezent, peste 600 de persoane, gustând cursele de câini. Reuniunea de duminică a închis sezonul hipic 2018 de pe Hipodromul Ploieşti, debutul stagiunii viitoare urmând să aibă loc în luna martie sau aprilie a anului 2019, în funcţie de calendarul competiţional ce urmează să fie stabilit în perioada următoare.