Petre Apostol

Selecţionerul echipei naționale a României la baschet masculin, Tudor Costescu, a stabilit lotul lărgit pentru partida cu Kosovo, din precalificările FIBA EuroBasket 2021. Printre cei 15 baschetbaliști convocaţi de stafful tehnic al „vulturilor” se regăseşte și jucătorul ploieştean Bogdan Popa, legitimat la SCM Universitatea Craiova.
Născut în 1997, Bogdan Popa este un jucător care poate evolua pe poziţiile 4 şi 5, fiind format la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, grupare alături de care a câştigat medalii în campionatele naţionale la categoriile U16 şi U18. Baschetbalistul ploieştean a fost inclus şi în lotul lărgit al formaţiei pe atunci campioane CSU Asesoft Ploieşti, bifând, totodată, numeroase prezenţe în loturile naţionale la juniori.
Din 2013 până în 2015, Bogdan Popa a evoluat la echipa de juniori a clubului spaniol Unicaja Malaga, fiind vicecampion în Peninsula Iberică, la categoria U16. Din 2016 până în sezonul trecut a fost component al echipei Steaua CSM Eximbank Bucureşti, alături de care a câştigat două medalii de argint şi una de bronz în campionat, realizându-şi, totodată, şi debutul în FIBA Europe Cup. Din acest sezon, jucătorul ploieştean a trecut la SCM U Craiova.
La echipa naţională de seniori, Bogdan Popa a mai fost selecţionat şi în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2019, evoluând în ultimele două partide din faza întâi, disputate în prima parte a anului, tricolorii nereuşind, însă, să avanseze în faza următoare, într-o grupă cu Italia, Olanda şi Croaţia.
În precalificările pentru FIBA EuroBasket 2021, Naţionala României a jucat primul meci din grupa B în luna septembrie, pierzând, în deplasare, cu Macedonia, scor 76-90. În grupă se mai află Kosovo, echipă pe care „vulturii” o vor întâlni în data de 29 noiembrie, în Arena „Antonio Alexe” din Oradea, de la ora 19:00. Apoi, ultimele două partide ale reprezentativei tricolore sunt programate în luna februarie a anului viitor, cu Macedonia, pe teren propriu (21 februarie 2019), respectiv cu Kosovo, în deplasare (24 februarie 2019).
La finalul acestei campanii, echipele clasate pe locurile 1 în cele 4 grupe vor accede în faza superioară, urmând să evolueze în cadrul preliminariilor FIBA EuroBasket 2021.
Lotul convocat de selecţionerul Tudor Costescu pentru meciul cu Kosovo este următorul:
Fundași – Giordan Watson (CSM CSU Oradea), Radu Vîrnă (CSA Steaua București), Tudor Gheorghe (BCMU FC Argeș Pitești), Nandor Kuti (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Mirel Dragoste (BC CSU Sibiu), Tudor Fometescu (CSM CSU Oradea);
Extreme – Dragoș Diculescu (SCM Timișoara), Radu Paliciuc (BCMU FC Argeș Pitești);
Pivoți – Rolland Torok (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Iulian Orbeanu (BCMU FC Argeș Pitești), Vlad Moldoveanu (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Bogdan Popa (SCM U Craiova), Anton Diaconescu (Dinamo Știința București), Emanuel Cățe (UCAM Murcia), Alex Olah (Kangoeroes Basket Mechelen).