V. Stoica

Un program dedicat seniorilor care doresc să participe la o serie de ateliere ce se vor desfășura la Muzeul de Artă din Ploiești va demara pe 16 noiembrie și se va derula până la mijlocul lunii decembrie, înscrierile începând de pe data de 1 noiembrie.
Atelierele se vor desfășura în fiecare vineri, între orele 14.00 și 15.30, la sediul Muzeului de Artă, situat pe Bd. Independenței nr.1 din Ploiești, cu doar 10 locuri disponibile, costul fiecărei ședințe fiind de numai 5 lei pentru fiecare participant. Conform reprezentanților muzeului, participanții la cele patru ateliere ce se vor derula pe parcursul unei luni vor avea parte de vizitarea muzeului, comentarii despre lucrările din expoziții, dar vor putea lua parte și la activități practice, de desen, acuarelă, modelaj, sub îndrumarea unui muzeograf al Muzeului de Artă Ploiești. Participanții vor trebui să vină de acasă cu materialele necesare pentru fiecare atelier în parte, în funcție de planificarea săptămânală. Astfel, pe 16 noiembrie, tema este pictura cu cafea, iar materialele necesare sunt bloc de desen A4, creion negru, gumă de șters, pensule de mai multe dimensiuni, două pliculețe de ness și patru pahare de unică folosință.
Pe 23 noiembrie, tema atelierului este icoane pe sticlă, materialele necesare fiind o ramă foto cu geam A4, un marker negru permanent cu vârf subțire, culori acrilice, pensule de dimensiuni diferite și un recipient pentru apă.
În săptămâna următoare, pe 7 decembrie, este o temă pentru Crăciun – felicitări cusute, pentru aceasta având nevoie de un carton alb de 200 g/mp. Ultimul atelier, ce se va desfășura pe 14 decembrie, are tema decorațiuni pentru Crăciun, participanții având nevoie de două bile de polistiren de dimensiuni diferite, dar cu diametrul mai mare de 5 cm, bucăți de material textil și foarfece.