Petrolul se apropie de primul loc în eşalonul secund, după ce a obţinut, la Timişoara, cea de-a cincea victorie consecutivă, impunându-se cu scorul de 1-0 pe terenul lui ACS Poli. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de către Laurenţiu Marinescu, cel care a transformat o lovitură de pedeapsă, la zece minute după pauză şi, “combinat” cu celelalte rezultate (Chindia şi Snagov au realizat doar egaluri în această rundă), galben-albaştrii au ajuns pe loc de promovare directă, după runda a 17-a!
Ploieştenii au mers la Timişoara cu misiunea clară de a-şi adăuga încă trei puncte la zestrea din clasament, un obiectiv ce părea să le stea la îndemână atâta vreme cât întâlnea un adversar aflat în degringoladă (pentru timişoreni, acest eşec a fost al optulea consecutiv şi a avut drept consecinţă coborârea pe ultimul loc al clasamentului!).
8-bŞi, chiar dacă nu se impun la scoruri “clare” şi nu arată un joc spectaculos, pragmatismul aduce puncte importante, lucru care se vede în clasament foarte bine, galben-albaştrii având şanse reale de a încheia turul chiar pe primul loc, poziţie care părea… imposibilă, la un moment dat, în mandatul lui Leo Grozavu!
În prima repriză, Ţigănaşu (17), Marinescu (22), apoi Ştefănescu (30) şi Saim Tudor (34) nu au reuşit să-l învingă pe portarul gazdelor, fostul petrolist Smaranda, oaspeţii având şi ei o şansă importantă, la execuţia greşită a lui Antoche, (min. 44, aproape de autogol) mingea picând pe transversala porţii apărate de către Tordai!
Soarta punctelor a fost decisă după pauză, când Motreanu l-a lovit pe Ştefănescu undeva în colţul din stânga al careului mic şi “centralul” Florin Andrei a arătat punctul cu var, căpitanul Marinescu reuşind să transforme penaltiul şi să înscrie golul de care era nevoie pentru cel de-al cincilea succes consecutiv. Emoţii au fost, în cel de-al patrulea minut al prelungirilor, când Melinte a prins un şut sănătos de la 22 de metri, dar Tordai a avut o intervenţie de senzaţie, reuşind să respingă de lângă bară, apoi, acelaşi central Andrei le-a refuzat gazdelor un posibil penalty, decizând repetarea unui corner, în locul unui fault în careul petrolist!
Totul e bine când se termină cu bine, etapa următoare vine “pe repede înainte” contra celor de la UTA Arad (echipă aflată într-o oarecare degringoladă), meci ce se va disputa joi, de la ora 19.30, pe “Ilie Oană”.

ACS Poli Timişoara – FC Petrolul Ploieşti 0-1 (0-0)

Stadion: “Electrica” – Timişoara. Spectatori: circa 200. Marcator: Marinescu (54, pen).
ACS Poli: Smaranda – Motreanu, Basic, Melinte (cpt), Filip – Haruţ, Codrea – Golda (86 Dobrincu), Drăghici, Bîrnoi – Stere (60 Keita). Antrenor: Ştefan Nanu.
FC Petrolul: Tordai – Olaru, Plămadă, Antoche, Ţigănaşu – Chindriş, Danci (89 Cazan) – Saim Tudor (90+2 Grecu), Marinescu (cpt), Ştefănescu – Arnăutu (77 Herea). Antrenor: Octavian Grigore.
Cartonașe galbene: Codrea (7), Haruț (74), Melinte (76), Motreanu (90), Dobrincu (90+1)/ Antoche (24), Herea (89)
Au arbitrat: Florin Andrei (Tg. Mureş) – Adrian Mărginean (Aiud) şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj Napoca).
Observatori: Lucian Măiereanu (Braşov) şi Traian Marcu (Sibiu).
Jucătorul meciului: Cătălin Ştefănescu