Acesta este firul vieţii, implacabil, mai devreme sau mai târziu! Niciodată nu eşti pregătit, tot timpul, ceilalţi vor avea regrete!
Ieri a murit şi Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României! A încetat din viață la vârsta de doar 62 de ani, zâmbetul său “blocându-se” în minţile noastre printre zecile de driblinguri de poveste – pentru cei fericiţi când îl vedeau jucând – şi replicile savuroase pe care “le avea la el tot timpul”, în ultimii ani!
Un mare talent, un nume de legendă, care s-a confundat cu Craiova Maxima!
Născut pe 8 septembrie 1956, la Bistreț (Dolj), fotbalistul fără pereche al Olteniei a debutat în Liga 1 la doar 16 ani, 11 luni și cinci zile. A fost de trei ori campion al României și a câștigat de patru ori Cupa României cu Universitatea Craiova. Ilie Balaci, ales de două ori cel mai bun fotbalist al anului (1981, 1982), a evoluat de 65 de ori pentru echipa națională și a înscris opt goluri – iată în câteva rânduri, pe site-ul LPF, cariera lui Balaci!
Rămân amintiri, frustrări, mulţi de “dacă”, regrete. Minunea blondă, idolul tribunelor, Ilie rămâne, începând de ieri… doar o legendă! Ca şi Dobrin şi mulţi alţii, care au alinat viaţa românilor iubitori de fotbal într-o perioadă în care mersul la stadion însemna, uneori, totul! Odihneşte-te în pace, Ilie Balaci!