CS Blejoi – CS Cornu 2-1 (1-1)

Marcel Marin

Stadion: Comunal, spectatori: 200
Marcatori: Lambru (19), Preda (77)/Şovăială (28)
CS Blejoi: Ad. Gheorghe – Ghinea, Cl. Stoica, G. Năstase, Vl. Badea – Ir. Dumitru (cpt) – Ruptureanu (90+4 A. Năstase), Ursu (46 Rudaru), Iancu (90+1 Dragomir), Preda – Lambru (90+5 Anton). Antrenor: Răzvan Vlad
CS Cornu: Panaite – O. Ghica, Micu, Bârsănel, I. Ştefan – Gavrilă, Condrea – D. Simion, Stăncilă, Băcioiu – Şovăială (cpt). Antrenor: Mihai Dinu
Avertismente: Ir. Dumitru (58), Rudaru (61), Dragomit (90+6)/Gavrilă (58), Băcioiu (90+2)
Arbitri: Valentin Dumitru (Malamuc – Gherghiţa) – Iulian Bălănescu (Plopu), Valentin Dediu (Pantazi)
Observator: Mihail Ionescu (Ploieşti)
Jucătorul meciului: Vasile Preda (CS Blejoi)raybunare b

CS Blejoi a devenit o echipă pragmatică, care reuşeşte să-şi adune punctele, chiar dacă nu într-o manieră la fel de convingătoare ca acum un sezon. Cine ştie, poate că e mai bine aşa, jucătorii luptând în fiecare moment al jocului pentru victorie, posibila diferenţă de calitate fiind compensată de mai mult efort şi implicare.
Derbiul cu CS Cornu a fost un joc echilibrat, care a opus doi dintre tehnicienii promiţători ai Ligii A, Răzvan Vlad şi Mihai Dinu. Revenind la meci, notăm că începutul jocului a aparţinut gazdelor, care au deschis scorul prin Lambru (19), care, lansat de Preda, a pătruns pe partea stângă şi a trimis în poartă, la colţul lung, învingându-l pe Panaite – portarul celor din Cornu nefiind “în cea mai bună zi a sa”, cum se spune.
După gol, gazdele au făcut un pas înapoi, de care au încercat şi reuşit să profite ospeţii, Şovăială egalând în min. 28, după o lovitură liberă executată de pe dreapta de Gavrilă. Acelaşi golgheter al echipei din Cornu era să dea lovitura, în min. 35, când portarul gazdelor, Ad. Gheorghe, s-a opus reluării cu capul, din mijlocul careului mare. Repriza a doua a fost controlată de blejoieni, care au alergat după golul victoriei, obţinut de abia în ultima parte a acesteia. Mai întâi, în min. 70, am consemnat cea mai mare ocazie a meciului, la un corner de pe dreapta executat de Vl. Badea, şuturile lui Ruptureanu, Iancu şi Cl. Stoica fiind respinse/blocate de pe linia porţii de fundaşii oaspeţilor, pentru ca în min. 77 Preda să consfinţească scorul final, 2-1, acesta profitând de o ,,bâlbâială” a lui Panaite la un corner executat de Vl. Badea. Preda poate astfel fi considerat omul meciului, chiar împotriva foştilor săi coechipieri – cu un gol şi o pasă de gol în cont la acest joc.