Petre Apostol

La Sala Sporturilor din Deva s-au desfăşurat, la finalul săptămânii trecute, finalele Campionatelor Naţionale de Judo Ne Waza (luptă la sol) şi ale Campionatelor Naţionale de Judo pe echipe la categoria juniorilor 1 (U21). Printre medaliaţii competiţiilor s-au regăsit şi sportivi de la CSM CFR CSŞ Ploieşti, pregătiţi de antrenorii Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.
În competiţia echipelor, CSM CFR CSŞ Ploieşti a participat atât la masculin, cât şi la feminin, reuşind să cucerească medaliile de argint la băieţi, respectiv de bronz la fete.
În întrecerea băieţilor au participat şapte echipe. Gruparea ploieşteană a câştigat în primul tur, cu 3-2, cu SC Miercurea Ciuc, iar apoi a trecut în semifinală, tot cu 3-2, de fosta campioană, CSM 2007 LPS CSŞ Focşani, calificându-se în finală. În ultimul act, ploieştenii au cedat, scor 0-5, cu CSM-CSU Piteşti, în care s-au regăsit şi sportivi din Republica Moldova.
Astfel, CSM CFR CSŞ Ploieşti a câştigat medaliile de argint, din cadrul echipei făcând parte Marius Colţ, Paul Onofrei, Sergiu Anastase, Ionuţ Constantin, Claudiu Dinu, Andrei Baicu şi Cristian Oţel.
În competiţia feminină au fost înscrise cinci echipe, iar CSM CFR CSŞ Ploieşti a câştigat două partide, cu SCM Deva B (3-2) şi cu SCM Deva C (5-0), dar a pierdut cu SCM Deva A (1-4), care avea să-şi adjudece titlul naţional, respectiv u LPS Cluj (1-4), grupare care a devenit vicecampioană.
Din cadrul echipei ploieştene, care şi-a adjudecat medaliile de bronz, au făcut parte următoarele sportive: Cătălina Şchiopu, Codruţa Lungu, Denisa Cristea, Otilia Preda, Diana Marcu şi Bianca Suciu.
La Campionatul Naţional de Judo Ne Waza au participat 95 de sportivi de la 37 de cluburi din ţară, CSM CFR CSŞ Ploieşti reuşind să cucerească o medalie de argint prin Ionuţ Constantin, la categoria de greutate 81 kg. De asemenea, Codruţa Lungu s-a situat pe locul al cincilea la categoria 52 kg, iar Diana Marcu şi Denisa Cristea s-au clasat pe locurile 7 la categoriile +63 kg, respectiv 63 kg.