Petre Apostol

La finalul acestei săptămâni sunt programate etape în cadrul Diviziei A la handbal, atât la feminin, cât şi la masculin. În competiţia fetelor, singura echipă prahoveană din campionat, HC Activ CSO Plopeni, va evolua pe teren propriu, urmând să întâlnească, în cadrul etapei a cincea din seria C, pe ultima clasată a ierarhiei – LPS Târgu Jiu.handbal b
Partida este programată să înceapă de la ora 10:30, în Sala Polivalentă din Plopeni, urmând să fie arbitrată de Andreea Arsene (Vrancea) şi Carmen Bontea (Buzău).
Echipa prahoveană, antrenată de Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu, se află la mijlocul ierarhiei, după patru etape, ocupând locul al patrulea, cu patru puncte acumulate, în urma unei victorii şi a unei remize. În schimb, adversara de mâine a prahovencelor nu a obţinut niciun punct până în prezent, pierzând toate cele patru partide disputate.
De menţionat că echipa antrenată de ploieşteanul Daniel Gheorghe, CS Dacia Mioveni 2012, va evolua, în cadrul etapei, pe teren propriu, cu ACS Szekelyudvarhelyi Noi Kezilabda Klub (meci programat mâine, de la ora 13:00, în Sala „Trivale”), gruparea argeşeană urmărind să-şi continue parcursul fără greşeală, înregistrând victorii pe linie în cele trei partidei disputate.
În cadrul etapei, mai este programat meciul FC Argeş – CSU Târgovişte, mâine, de la ora 11:00.
Ar fi de spus faptul că, astăzi, la Plopeni, echipa de junioare I a clubului HC Activ CSO va evolua în cadrul etapei a cincea din Campionatul Naţional, seria D, întâlnind formaţia Centrului Naţional de Excelenţă Braşov, începând cu ora 11:00. Gruparea prahoveană se află pe locul al patrulea în ierarhie, cu patru puncte (două victorii în cele patru partide disputate), în vreme ce CNE Braşov ocupă locul secund, la egalitate de puncte (7) cu prima clasată, ACS Transilvania Braşov, care sunt singurele formaţii neînvinse din serie.
În ceea ce priveşte eşalonul secund din handbalul masculin românesc, singura echipă înscrisă în competiţie, cea de juniori de la CSM Ploieşti, are programată o partidă în deplasare, în cadrul etapei a şasea, care va avea loc astăzi.
Ploieştenii antrenaţi de Silviu Stănescu vor evolua pe terenul echipei secunde a liderului din Liga Zimbrilor, CSM Bucureşti, în Sala „Rapid”, din Capitală. Întâlnirea este programată să înceapă de la ora 12:30 şi va fi arbitrată de ialomiţenii Nicu Chiriţoiu şi Liviu Neagu.
Echipa ploieşteană – care nu are drept de promovare, fiind formată doar din juniori – a cedat toate cele patru partide disputate până acum, ocupând penultima poziţie a ierarhiei (a şasea) în seria B. De partea cealaltă, CSM Bucureşti II are în cont o victorie şi o remiză în cele trei meciuri în care a evoluat, adunând patru puncte, fiind chiar înaintea grupării prahovene în clasament, pe locul al cincilea.
În cadrul etapei de astăzi, mai sunt programate meciurile CSU Piteşti – CSM Alexandria (la care unul dintre arbitri va fi ploieşteanul Adrian Vasile), de la ora 10:30, şi CSU Târgovişte – AHC Dobrogea Sud Constanţa II, de la ora 12:00.
Conform noului sistem competiţional din eşalonul secund, în această primă fază a întrecerii se vor disputa două tururi şi două retururi, echipele întâlnindu-se de câte patru ori. Iar la finalul fazei, primele două clasate din fiecare serie vor continua cursa pentru promovare, avansând la turneul semifinal. De menţionat că echipele care nu au drept de promovare, cum sunt formaţiile de la Centrele Naţionale de Excelenţă, grupările „satelit” ale cluburilor prim-divizionare, respectiv cele de juniori, nu vor conta în stabilirea primelor două clasate, rezultatele acestora urmând să fie eliminate în momentul realizării ierarhiei finale respective.