Petre Apostol

După succesul obţinut în cadrul probei pe echipe şi rezultatele foarte bune înregistrate la individual compus, sportivele de la CSM Ploieşti au dominat, practic, finalele pe obiecte de la Campionatele Naţionale de Gimnastică Ritmică, competiţie desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, în Sala „Unirea” din Dobroeşti.
Miruna Ciocîrlan, Denisa Stoian şi Gabriela Constantin, clasate pe locurile 2, 3 şi 5 la individual compus, au adus CSM Ploieşti în fruntea ierarhiei, secţia de gimnastică ritmică a clubului ploieştean, de care se ocupă antrenoarele Liliana Băescu şi Simona Puiu, obţinând, astfel, primul titlu naţional la junioare în concursul pe echipe.
Iar motivaţia gimnastelor ploieştene parcă s-a mărit şi mai mult în ultima zi a evenimentului de la Dobroeşti, Miruna Ciocîrlan şi Denisa Stoian împărţindu-şi medaliile de aur în cele patru finale pe obiecte, amândouă reuşind să stabilească record de punctaj. De 9-bmenţionat că în finalele pe obiecte au avut drept de participare doar două sportive de la un club, astfel că Gabriela Constantin nu a concurat, deşi la panglică a fost foarte aproape de calificare.
Miruna Ciocîrlan şi-a adjudecat titlul naţional la panglică (14.700p) şi la măciuci (16.050p), la cel din urmă obiect stabilindu-şi cea mai mare notă obţinută până acum. Denisa Stoian s-a impus la cerc (16.850p) şi la minge (15.950p), la primul obiect dintre acestea realizând, de asemenea, cea mai bună performanţă a sa de până acum, ca punctaj. De altfel, aceasta a fost şi cea mai mare notă înregistrată de-a lungul întregului concurs de la Dobroeşti în competiţia junioarelor, cu o asemenea performanţă putând fi pe podium chiar şi în finala de la senioare!
Miruna Ciocîrlan şi-a completat palmaresul cu încă două medalii de argint, la cerc (15.275p) şi la minge (15.075p), în timp ce Denisa Stoian a mai adăugat două medalii de bronz în contul CSM Ploieşti, la măciuci (15.550p) şi la panglică (13.900p). Între cele două gimnaste ploieştene s-a intercalat, la măciuci (15.700p) şi la panglică (14.700p), Laura Aniţei, de la CSŞ Unirea Iaşi, care îşi adjudecase titlul naţional la individual compus. De menţionat că departajarea dintre Laura şi Miruna la panglică s-a realizat în urma punctajului de la execuţie, la care gimnasta ploieşteană a fost cu nouă zecimi înaintea sportivei din Iaşi.
De altfel, Laura Aniţei a completat podiumul şi în finalele de la cerc (14.200p) şi de la minge (14.050p), obţinând medaliile de bronz. Astfel, elevele antrenoarelor Liliana Băescu şi Simona Puiu au obţinut la Campionatele Naţionale, în total, 11 medalii, dintre care cinci de aur, trei de argint şi trei de bronz. În plus, atât Miruna Ciocîrlan şi Denisa Stoian, cât şi Gabriela Constantin au obţinut calificarea la Cupa României, competiţie programată luna viitoare şi la care s-au calificat primele şase sportive din ierarhia de la individual compus de la Naţionale.

Următorul obiectiv:Jocurile Olimpice de Tineret

Imediat după încheierea Campionatelor Naţionale, reprezentantele de la CSM Ploieşti, Denisa Stoian şi antrenoarea Simona Puiu, au plecat spre Izvorani, unde s-au alăturat echipei României care va participa la Jocurile Olimpice de Tineret (competiţie destinată sportivilor între 14 şi 18 ani), între 6 şi 18 octombrie, ediţie găzduită de Argentina, la Buenos Aires.
9-cAcestea sunt singurele reprezentante din Prahova în echipa tricoloră la competiţia olimpică, ieri delegaţia României îndreptându-se spre Argentina. Luni, la Sala Polivalentă de la Complexul Sportiv „Sydney 2000” din Izvorani, echipa României a fost prezentată în mod oficial, în cadrul unei festivităţi la care au luat parte şi Mihai Covaliu – preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Ioana Bran – ministrul Tineretului şi Sportului, E.S. Felipe Alvarez de Toledo – ambasadorul Republicii Argentina în România, E.S. Jose Guillermo Ordorica Robles – ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România, George Boroi – secretar general al COSR, Cosmin Butuza – secretar de stat în cadrul Ministerul Tineretului şi Sportului, membri ai Comitetului Executiv al COSR, conducători ai cluburilor şi federaţiilor naţionale sportive, precum şi personalităţi ale mişcării olimpice româneşti. La festivitatea de prezentare, alături de cele două reprezentante ploieştene s-au aflat şi coordonatoarea secţiei de gimnastică ritmică a clubului municipalităţii, Liliana Băescu, directorul CSM Ploieşti, Cristian Nica, dar şi viceprimarul oraşului Ploieşti, Cristian Ganea. De asemenea, nu a lipsit nici preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu. La a treia ediţie de vară a Jocurilor Olimpice de Tineret, din România s-au calificat 34 de sportivi, care vor concura la 14 discipline sportive. În total, vor fi prezenţi aproape 4000 de participanţi, care vor lua parte la 32 de discipline sportive.
Concursul de gimnastică ritmică este programat să se desfăşoare în zilele de 9 şi 10 octombrie, disputându-se doar la individual compus, luând parte doar sportive născute în anul 2003. Denisa Stoian s-a calificat la Jocurile Olimpice în luna februarie, la Moscova (Rusia), fiind a 11-a dintre sportivele care au obţinut biletele pentru Buenos Aires 2018 din Europa. Pentru gimnastica ritmică românească reprezintă a doua prezenţă la Jocurile Olimpice de Tineret, după ce la Nanjing (China), în 2014, din România a participat Ana Luiza Filiorianu, care a fost la un loc de podium, clasându-se pe poziţia a patra.