Marian Badea – baschetprahova.wordpress.com

Echipa de baschet de la categoria U14 feminin a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a participat, duminică, la faza a doua din Campionatul Naţional, Grupa A2. Meciurile s-au desfăşurat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Ploieşti, iar alături de echipa ploieşteană au mai participat ACS Champions Bucureşti şi Sportul Studenţesc Bucureşti.
Dacă meciul de debut împotriva celor de la ACS Champions Bucuresti a fost câştigat destul de lejer de jucătoarele ploieştene, scor 69-56, fetele pregătite de Corina Savu și Loredana Munteanu au cedat duelul cu puternica echipă de la Sportul Studenţesc Bucureşti, scor 26-73.
De altfel, Sportul Studenţesc s-a impus la fel de clar şi în meciul cu ACS Champions, scor 71-24, ocupând locul întâi în clasament.
CSM Ploieşti s-a situat pe locul secund al ierarhiei şi va evolua, în etapa a treia a competiţiei naţionale, tot în Grupa A2, alături de CSŞ Gheorgheni (câştigătoarea Grupei A3 în etapa a doua) şi de CSŞ Sfântu Gheorghe (a treia clasată în Grupa A1 în etapa a doua), meciurile fiind programate în data de 4 noiembrie.
Lotul echipei ploieştene a fost alcătuit din următoarele jucătoare: Diana Ştefan, Andreea Popa, Carina Ion, Andreea Ilie, Amalia Moisei, Ana Constantinescu, Alexandra Harcan, Sara Şandor, Alexandra Pomojnicu, Elena Ionescu, Andreea Pîrvulescu, Karina Munteanu, Daria Iordăchescu, Daria Tănase, Andreea Dumitru şi Alexia Dedu.

CSŞ Ploieşti, evoluţie pozitivă la turneul secund din competiţia băieţilor

De asemenea, şi Campionatul Naţional de baschet masculin la categoria U14 a programat a doua etapă a sezonului, echipa CSŞ Ploieşti evoluând în Grupa B2, desfăşurată în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Focşani. Pentru elevii profesorului Ionuţ Ivan, a doua fază a competiţiei a fost una pozitivă, ratând cu puţin să se întoarcă din Moldova cu maximum de puncte.
În primul meci, ploieştenii s-au impus în duelul cu CN „Aurel Vlaicu”, după un joc echilibrat, scor 42-35. Apoi, băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan au fost la un pas de a repeta performanţa în confruntarea cu echipa gazdă, CSŞ Focşani, dar, după un final extrem de disputat şi câteva momente de respiro în apărare, ploieştenii au cedat pentru doar două puncte, scor 53-55, ocupând, astfel, locul al doilea în clasamentul grupei.
CSŞ Focşani şi-a adjudecat prima poziţie a ierarhiei, învingând şi pe CN „Aurel Vlaicu” Bucureşti, scor 74-65.
În etapa a treia, programată să se desfăşoare, la fel ca la feminin, în data de 4 noiembrie, CSŞ Ploieşti va participa în cadrul Grupei A2, urmând să se confrunte cu ACS Baller Bucureşti (câştigătoarea Grupei A3 în etapa a doua) şi cu ABC Athletic Constanţa (locul al treilea în Grupa A1 în etapa a doua).
Echipa ploieşteană a fost alcătuită, la turneul de la Focşani, din următorii jucători: Rogozanu Andrei, Oţelea Vlad, Dobrescu Matei, Aniculaesei Dorian, Marin Bogdan, Popa Ștefan, Duță Andrei, Mihăilă Bogdan, Vasile Denis, Păunescu Andrei, Agba Rahim Ghenadi, Manthopoulos Christos, Dobre Mario, Ion Auraş, Ionescu Mario.