Petre Apostol

În afară de CS Petrolul Ploieşti, care a adunat nouă medalii (dintre care cinci de aur), la Campionatele Naţionale de Ciclism pe Pistă au participat şi doi prahoveni, care, însă, evoluează pentru cluburi din afara judeţului, ambii fiind, totuşi, formaţi la clubul petrolist, de antrenorul Constantin Ciocan.
Campionatele Naţionale de Pistă s-au desfăşurat, în lipsa unui velodrom în România, pe pista din Plovdiv, din Bulgaria.
La primul an în care a încheiat junioratul, Ionuţ Andrei şi-a făcut debutul pentru CSU Universitatea de Vest Timişoara, după un sezon în care a evoluat la echipa continentală MsTina Focus. Iar acesta a obţinut patru medalii la categoria Elite, devenind vicecampion naţional la probele de 2000 metri, 1000 metri, respectiv sprint pe echipe (alături de Dan Băbăiţă şi Marius Petrache), în vreme ce la proba de keirin a câştigat medalia de bronz.
De menţionat că Ionuţ Andrei obţinuse, în această vară, titlul balcanic la proba de sprint pe echipe, cu lotul naţional.
În privinţa lui Valentin Pleşea, sportivul ploieştean de 24 de ani evoluează pentru CSA Steaua Bucureşti, iar acesta a bifat trei medalii la competiţia din Bulgaria. Ciclistul prahovean a devenit vicecampion naţional la proba de scratch, la care a mai adăugat două medalii de bronz cu echipa, în cadrul probelor de sprint şi de urmărire.
De menţionat că Valentin Pleşea a reuşit, anul acesta, să-şi treacă în palmares şi prima sa victorie internaţională, câştigând ultima etapă din Turul Ţinutului Secuiesc, întrecere de categoria 2.2 UCI.