Petre Apostol

Echipa naţională de baschet feminin a României urmează să dispute, luna viitoare, ultimele două jocuri din actuala campanie de calificare la Campionatul European, iar selecţionerul Dragan Petricevic a anunţat, săptămâna aceasta, lotul de jucătoare convocat pentru cele două meciuri. Printre sportivele convocate se regăseşte şi jucătoarea ploieşteană Ioana Ghizilă, formată la CSŞ Ploieşti, de către antrenoarea Loredana Munteanu.ioana b
În vârstă de 21 de ani, Ioana Ghizilă face parte, în acest sezon competiţional, din echipa campioană a României, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, grupare care a câştigat primele două partide disputate din campionat, sportiva ploieşteană fiind titulară în ambele meciuri.
În calificările pentru Europene, echipa României mai are de disputat două partide pe teren propriu, în grupa E, acestea fiind programate la Cluj-Napoca, în Sala „Horia Demian”, în compania formaţiilor din Franţa (17 noiembrie, ora 19:00), respectiv Finlanda (21 noiembrie, ora 20:00).
În momentul de faţă, după patru meciuri disputate, tricolorele ocupă locul al patrulea în grupă, cu o singură victorie, în duelul cu Finlanda, ultima clasată. Slovenia (4 victorii) şi Franţa (3 victorii şi o înfrângere) sunt în fruntea ierarhiei. Echipa României ar avea nevoie de victorii în ambele partide de la Cluj, dar şi ca Franţa să piardă în ultima rundă, cu Slovenia, pentru a putea spera la locul secund şi la o eventuală calificare la turneul final.
La competiţia continentală programată anul viitor se vor califica învingătoarele celor opt grupe preliminare şi cele mai bune şase echipe de pe locul secund.
Ioana Ghizilă a evoluat în două dintre cele patru partide disputate de Naţionala tricoloră în calificări, cu Finlanda şi cu Franţa, însă nu a intrat decât trei, respectiv patru minute pe parchet.
Tricolorele vor începe pregătirea centralizată pe 12 noiembrie, la Cluj-Napoca, lotul convocat de selecţionerul Dragan Petricevic fiind următorul:

Annemarie Godri Părău (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Tunde Kilin (CSM Târgovişte)
Carla Popescu (CSM Târgovişte)
Ancuţa Stoenescu (CSM Târgovişte)
Ioana Ghizilă (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Alina Podar (CSTBv Olimpia CSU Braşov)
Ecaterina Armanu (Phoenix Ştiinţa Constanţa)
Gabriela Irimia (CSM Târgovişte)
Gabriela Mărginean (Adana Basket- Turcia)
Teodora Neagu (FCC ICIM CSB Arad)
Irina Părău (NBS Cluj-Napoca /
Universitatea Cluj-Napoca)
Adina Stoiedin (Scrivia – Italia)
Ashley Walker (Mersin BSB – Turcia)
Elisabeth Pavel (Reims – Franţa).