Petre Apostol

Înainte de participarea la Campionatele Naţionale de Gimnastică Ritmică pentru senioare şi junioare, secţia de profil de la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a fost prezentă la un turneu internaţional desfăşurat la Iaşi. Antrenoarele Liliana Băescu şi Simona Puiu au avut în concurs la „Trophy Iaşi” cinci sportive, toate reuşind să obţină cel puţin câte o medalie.
S-a concurat pe categorii de vârstă, de la mica gimnastă (sportive născute în 2011) până la senioare. La categoriile de junioare, de la CSM Ploieşti au participat Denisa Stoian (categoria junioare născute în 2003), Miruna Ciocîrlan (categoria junioare născute în 2004), Gabriela Constantin (categoria junioare născute în 2005), pentru acestea fiind o bună pregătire pentru Naţionalele programate la finalul săptămânii în curs, la Dobroeşti.
De asemenea, lotul echipei ploieştene a fost completat cu două gimnaste concurente la categoria prejunioare, sportive născute în anul 2006: Sabina Enache şi Anisia Drăgan.
La categoria junioare născute în 2003, Denisa Stoian s-a impus clar în ierarhia de la individual compus, cu un total de 56.850 puncte, adjudecându-şi victoria la toate cele patru obiecte din concurs: minge – 15.300p, măciuci – 14.400p, cerc – 14.000p, panglică – 13.150p. Pe locul secund la individual compus s-a situat o sportivă din Ucraina, Olga Kishenyovska, cu un total de 40.250 puncte.
De menţionat că pentru eleva antrenoarelor Simona Puiu şi Liliana Băescu întrecerea de la Iaşi a reprezentat nu doar o pregătire pentru Campionatele Naţionale, ci şi pentru Jocurile Olimpice de Tineret, competiţie organizată la Buenos Aires, în Argentina, începând cu 6 octombrie, şi la care delegaţia României va pleca la începutul săptămânii viitoare.
La categoria junioare născute în anul 2004, reprezentanta de la CSM Ploieşti, Miruna Ciocîrlan, a avut o comportare bună, însă nu a putut să o întreacă pe favorita clubului gazdă, CSŞ Unirea Iaşi, Laura Aniţei, finalistă la cerc la Europenele de junioare din acest an. Totuşi, gimnasta ploieşteană a încheiat pe locul secund, cu un total de 58.500 puncte, situându-se a doua la toate cele patru obiecte: minge – 15.700p, măciuci – 14.950p, cerc – 14.350p, panglică – 13.500p. Pe prima poziţie la individual s-a situat Laura Aniţei, cu 67.700 puncte.
De remarcat şi evoluţia Gabrielei Constantin, la categoria junioare născute în anul 2005, sportiva ploieşteană adjudecându-şi victoria în clasamentul individual compus, cu un total de 44.100 puncte, obţinând cele mai bune note din competiţie la cerc (12.750p) şi la minge (11.400p). În schimb, la măciuci s-a situat pe locul secund (11.400p), iar la panglică a fost a treia (7.700p), obiecte la care s-a impus ucraineanca Kseniya Pochtarenko, cea care s-a luptat cu sportiva ploieşteană pentru prima poziţie la individual, însă ocupând locul secund în respectiva ierarhie, la 3.200p în urma Gabrielei.
Nici prejunioarele de la CSM Ploieşti, Sabina Enache şi Anisia Drăgan, nu s-a lăsat mai prejos faţă de colegele lor mai mari, la această categorie concurându-se doar la două obiecte, minge şi măciuci. Astfel, Sabina Enache – vicecampioana naţională la individual şi campioană la măciuci – a ocupat prima poziţie în clasamentul individual compus, cu un total de 23.700 puncte, fiind, însă, a doua la fiecare dintre cele două obiecte, cu 12.700p la măciuci, respectiv 11.000p la minge. De remarcat că Anisia Drăgan a fost cea care a întrecut-o pe colega sa la minge, pentru o diferenţă de numai cinci sutimi (totuşi, amândouă au urcat pe prima treaptă a podiumului), însă a ratat o clasare pe podium la individual după evoluţia de la măciuci (9.800p), clasându-se pe locul al patrulea la general (20.950p).