80% dintre unităţile de învăţământ din ţară deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, iar 20% sunt în curs de autorizare sau nu au autorizaţie, a declarat ieri, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale Ionel Florian Lixandru.
„La acest moment, la nivel naţional 80% dintre unităţile de învăţământ deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, iar 20% sunt în curs de autorizare sau nu au autorizaţie. Dintre acestea, unele ele sunt cuprinse în programele PNDL prin care vor fi remediate toate problemele, astfel încât să poată intra în procesul de autorizare”, a afirmat secretarul de stat. Potrivit acestuia, 30% dintre corpurile de clădire ale unităţilor de învăţământ nu deţin autorizaţie ISU.
„În ceea ce priveşte autorizaţiile la incendiu, 55% dintre corpurile de clădire în care îşi desfăşoară activitatea învăţământul preuniversitar nu necesită o astfel de autorizare. Din restul de 45%, doar 30% nu deţin autorizaţie ISU. Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii şi MDRAP vor demara demersuri şi vor identifica soluţii pentru a urgenta procesul de autorizare la incendiu al acestor unităţi de învăţământ”, a spus Lixandru.