Petre Apostol

Cu o săptămână înainte de Campionatele Mondiale, organizate la Sofia, Bulgaria a găzduit, între 31 august şi 2 septembrie, un turneu internaţional de gimnastică ritmică, la Varna. Intitulat Turneul Internaţional „Prize of Queen Margarita”, concursul ajuns la ediţia cu numărul 26 a avut la start şi trei sportive de la CSM Ploieşti: junioarele Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan, precum şi pre-junioara Sabina Enache. gimnaste b
Cele trei reprezentante ploieştene au fost însoţite de către antrenoarele secţiei de gimnastică ritmică de la CSM Ploieşti, Liliana Băescu şi Simona Puiu, cea dintâi fiind, totodată, arbitru în cadrul turneului. Gimnastele ploieştene au avut evoluţii bune în general, reuşind fiecare să urce pe podiumul de premiere, aducând alte cinci medalii la nivel internaţional în palmaresul clubului. Pentru Denisa Stoian, întrecerea din Bulgaria a reprezentat şi o bună verificare în vederea participării la Jocurile Olimpice de Tineret, competiţie programată peste o lună, în Buenos Aires (Argentina), şi la care s-a calificat în luna februarie. Iar eleva antrenoarelor Simona Puiu şi Liliana Băescu a arătat o formă bună la turneul disputat la Varna, mai ales la două dintre cele patru obiecte de concurs.
Denisa Stoian a obţinut medalia de argint la cerc, la care a bifat şi cel mai mare punctaj al său din competiţie (16.100 p), la un punct în urma câştigătoarei, Tatiana Volozanina, reprezentanta Bulgariei la Jocurile Olimpice de Tineret. De remarcat că Volozanina este vicecampioană europeană la cerc, iar la competiţia de la Varna şi-a adjudecat victoria şi la individual.
De asemenea, Denisa Stoian a obţinut şi medalia de bronz la minge, cu 15.150p, în vreme ce în clasamentul individual s-a situat pe locul al şaselea, cu un total de 54.600 puncte.
Totodată, şi Miruna Ciocîrlan a avut evoluţii bune, trecându-şi în palmares medalia de bronz la măciuci (cu 14.700p), în timp ce la panglică a încheiat pe locul al cincilea (cu 11.750p). Aflată în calcule pentru prezenţa la Campionatele Mondiale de junioare de anul viitor, Miruna a reuşit chiar să o întreacă în clasamentul individual pe colega sa cu un an mai mare ca vârstă (Denisa este născută în 2003, ultimul an de juniorat), ierarhie în care s-a situat pe locul al cincilea, cu un total de 54.850 puncte.
Clubul ploieştean a mai adunat două medalii şi prin Sabina Enache, gimnastă născută în 2006 şi care le urmează îndeaproape pe drumul performanţei pe colegele sale mai mari. La concursul de la Varna, Sabina a câştigat concursul la exerciţiul cu măciuci, în vreme ce la cerc şi-a adjudecat medalia de argint.
Pentru elvele antrenoarelor Liliana Băescu şi Simona Puiu urmează, în a doua parte a lunii, participarea la un turneu internaţional la Iaşi, înainte de prezenţa la Campionatele Naţionale de junioare şi senioare, programate la Dobroeşti.