Petre Apostol

La finalul săptămânii trecute, la Kavardați, în Macedonia, au avut loc Campionatele Balcanice de Ciclism pe Șosea pentru juniori și cadeți. Printre sportivii din lotul național al României prezent la competiția balcanică s-a regăsit și un reprezentant de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești – Valentin Vasiloiu.
Elevul antrenorului Constantin Ciocan este triplu campion național la juniori la ciclism pe șosea, câștigând proba de contratimp individual atât la ediția de anul acesta, cât și la cea de anul trecut, în vreme ce la proba de fond s-a impus anul trecut, în 2018 neputând, însă, să-și apere titlul din cauza problemelor de sănătate. Totuși, Vasiloiu și-a demonstrat potențialul în cursele internaționale la care a participat.

Romania - ciclism

Ciclistul din Albești-Muru a confirmat și la Campionatele Balcanice, la proba de contratimp individual cucerind medalia de argint. Valentin Vasiloiu a fost cronometrat cu timpul de 30:37.89 minute, având o întârziere de 4.34 secunde față de cel care și-a adjudecat titlul balcanic, sârbul Djordje Djuric. Grecul Georgios Gatis a completat podiumul de premiere, sosind al treilea, cu o întârziere de 7.41 secunde față de câștigător.
La startul probei s-au aliniat 27 de sportivi, iar din România au mai concurat Ciprian Jitaru (sosit al nouălea, 32:20.91 min.) și Adi Marcu (sosit pe locul 22, 34:38.81 min.).
În proba de contratimp individual, reprezentativa României a mai obținut o medalie de argint, prin Maria Stancu, la categoria junioare.
De menționat că, pentru Valentin Vasiloiu, participarea la competiția balcanică reprezintă o ultimă verificare în vederea prezenței la Campionatele Mondiale, programate la Innsbruck, în Austria, peste trei săptămâni.