După o vară în care Petrolul 52 s-a “moldovenizat” un pic, dacă ne uităm pe lista jucătorilor transferaţi, şi în care mulţi fotbalişti “localnici” au fost trimişi “la plimbare”, cum se spune, iată că echipa ploieşteană face un transfer important, foarte important chiar, prin prisma numelui jucătorului şi a nevoii, în echipă, a unui mijlocaş ofensiv, un “regizor” pentru meciurile care vor urma.
Laurenţiu Marinescu este, din nou, “lup galben”, pentru a treia oară în cariera sa – prima dată fiind în “epoca Luca şi Bercea”, când a fost promovat de la Centrul de Copii şi Juniori, cu mai bine de un deceniu în urmă, a doua oară în “mandatul Dan Capră”, când a reprezentat un jucător important, în multe momente, dar nu un… lider, şi, acum, pentru a treia oară şi, probabil, ultima!
În 2016, la plecarea “discretă” de la Petrolul, Marinescu a semnat cu FC Voluntari, apoi, în această vară a avut o foarte scurtă experienţă la Dunărea Călăraşi, iar după mai puţin de o repriză petrecută sub comanda lui Dan Alexa a ales să revină, acum, acasă, la Ploieşti. În total, de-a lungul carierei, Laurenţiu Marinescu a adunat 238 de prezenţe în primul eşalon, dintre care 104 în tricoul „galben-albastru” al Petrolului, pentru care a jucat mulţi ani, foarte mulţi chiar, tot peste 100 de jocuri, şi în eşalonul secund, devenind, la acele moment, un “simbol” al… promovărilor nereuşite. Pe care vrea să le facă uitate acum, semnând până în vara lui 2020, timp în care jucătorul are ca obiectiv o promovare în tricoul galben-albastru!
„N-am stat niciun moment pe gânduri atunci când mi s-a oferit posibilitatea să revin la Petrolul. M-am întors cu inima deschisă, aici sunt acasă, şi îmi doresc din tot sufletul să facem treabă cât mai bună şi să ajungem acolo unde ne dorim cu toţii, în primul eşalon”, a declarat jucătorul de 34 de ani.

Al doilea străin care pleacă fără să debuteze!Noe Acosta

Petrolul are o “problemă” când vine vorba despre transferul jucătorilor străini, care, cel puţin în această vară, până acum, au reprezentat “subiecte delicate”. Ori au jucat puţin şi slab – vezi cazul Neziri, care este mult sub jucătorii români, dar rămâne “preferatul” antrenorului Leo Grozavu, ori au semnat cu Petrolul angajamente, apoi le-au reziliat înainte de a face primul” duş oficial”.
Mai întâi a fost cazul Sobrinho, brazilianul venit din Moldova care joacă acum la Oeste, în Liga a II-a braziliană! Acesta a semnat, apoi a fost “descoperit” ca bolnav de inimă şi a reziliat contractual, fără să joace vreun minut, interesant, ciudat chiar, fiind faptul că, iată, la doar câteva săptămâni după ce a părăsit Ploieştiul s-a putut legitima fără probleme în ţara natală! Probabil “pe riscul lui”, pentru că altă explicaţie nu există…
Acum, din lotul „galben-albaştrilor” nu mai face parte jucătorul spaniol Noe Acosta, acesta manifestându-şi dorinţa de a pune capăt angajamentului pe care îl semnase, de curând, cu FC Petrolul Ploieşti, după ce a invocat anumite probleme personale. Iar cele două părţi au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului, Noe Acosta părăsind, astfel, formaţia ploieşteană, tot fără a vedea şi el cum este “atmosfera” la Ploieşti!
Şi, întâmplător sau nu, mai există “risc” pentru a se repeta cazuri precum cele mai sus menţionate, israelianul Toto Tamuz semnând cu Petrolul, “fără formă de competiţie”, deocamdată, în timp ce ultimul sosit, olandezul Lumu vine şi el cu “faima” unui … fotbalist problemă! Poate, din “cinci încercări”, măcar una să fie… reuşită!