Petre Apostol

Marţi, la Budapesta, în Ungaria, a debutat ediţia de anul acesta a Campionatelor Mondiale de Box pentru tineret, întrecere la care a obţinut calificarea şi un sportiv ploieştean, Gabriel Marian Şchiopu, legitimat la CS Petrolul Ploieşti, medaliat cu bronz la Europenele de juniori din urmă cu doi ani. Elevul antrenorului emerit Ion Moroiţă a obţinut calificarea la Mondiale după ce s-a situat pe locul al nouălea la Europenele de tineret de anul acesta.
Pugilistul ploieştean a evoluat în sesiunea de marţi seară a competiţiei mondiale, întâlnindu-l în primul tur la categoria 52 kg pe japonezul Kazuki Anaguchi. Reprezentantul tricolor s-a impus clar, la puncte, cu 4:1, trei arbitri-judecători (Sandor Babai, Ungaria; Yu-Ling Chang, Taipei; Mohamed Besmi, Algeria) văzându-l pe sportivul ploieştean câştigător cu 30:27, iar unul (Daniel Guzman, Argentina) – cu 29:28. Tunisianul Hichem Menchaoui a fost singurul arbitru-judecător care l-a considerat învingător pe nipon, cu 29:28.
În această seară, tot în sesiunea care va începe de la ora 18:00 (ora României), Gabriel Şchiopu va boxa pentru un loc în sferturile de finală, urmând să-l întâlnească pe englezul Ivan Price, care l-a eliminat pe armeanul Artur Bazeyan, scor 5:0, în primul tur.
Va fi, practic, şansa pugilistului ploieştean de a-şi lua revanşa faţă de britanic, Price fiind cel care l-a învins pe acesta la Europene, competiţie pe care englezul a şi câştigat-o.