Petre Apostol

Ieri, a avut loc a doua ediţie a Cupei „Biciclistului Lipăneştean”, întrecere organizată de primăria din Lipăneşti, cu sprijinul reprezentanţilor Asociaţiei Judeţene de Ciclism (AJC) Prahova şi ai celor două cluburi ploieştene de profil: CS Conpet şi CS Petrolul.
S-au derulat probe la cinci categorii, astfel:
Categoria I – preșcolari (3-6 ani)
Categoria a II-a – elevi invățământ primar (clasa pregătitoare- clasa a IV-a)
Categoria a III-a – învăţământ gimnazial (clasele V- VIII)
Categoria a IV-a – învăţământ liceal (clasele IX- XII)
Categoria a V-a – pensionari
Organizatorii au amenajat un circuit organizat în apropierea terenului de sport din 9-cLipăneşti, de la 350 de metri (pentru cei mai mici dintre competitori) ajungând până la 4,4 kilometri (patru tururi de circuit, pentru cele mai mari categorii de vârstă). Întrecerea a adunat mai bine de 60 de participanţi, primarul comunei Lipăneşti, Robert Nica, dând startul competiţiei, la care director de concurs a fost Constantin Nica, din partea AJC Prahova.
De asemenea, startul la o categorie a fost dat de multiplul campion naţional ploieştean Alexandru Ciocan, în prezent comentator sportiv şi organizator al circuitului naţional de ciclism pe şosea Road Grand Tour.
Câştigătorii fiecărei categorii au primit din partea primăriei comunei câte o bicicletă, iar ceilalţi concurenţi de pe podium au fost recompensaţi cu alte obiecte sportive, precum role şi skateboard.
De menţionat că întrecerea de ciclism a dat startul unui eveniment mai amplu organizat de Primăria Lipăneşti, în cadrul căruia s-au mai desfăşurat concursuri de table, activităţi recreative susţinute de elevii şcolilor din localitate, astăzi fiind programat un concurs de şah, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Şah Prahova (preşedinte Constantin Ţurlea). De altfel, s-au organizat în cadrul evenimentului şi festivităţi culturale.