Metaloglobus Bucureşti – FC Petrolul Ploiești 1-0 (1-0)

Marcator: N. Ștefan (45+1)
Metaloglobus: Anca-Trip – Pham Huy, Caramălău, Sava, Sane – Costache, Yuh (27 Panait) – Ghenovici (cpt), Ov. Herea (67 Potecea), Niculae (74 Vlad) – Ciolacu. Antrenor: Bogdan Andone.
FC Petrolul: Tordai – Neziri, Cazan (46 Cruceru), Plămadă, Velisar – Ghinga (cpt) –C. Herea (81 Danci), Ciocâlteu – N. Popescu, Arnăutu, Saim Tudor (62 Grecu). Antrenor: Leo Grozavu.
Cartonașe galbene: Niculae (54), Ov. Herea (61), Vlad (79)/ Cazan (38), Arnăutu (60), Danci (90+2)
Au arbitrat: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) – Adrian Mărginean (Aiud) și Florian Alexandru Vişan (Galaţi).
Observatori: Andrei Ioniţă (Bucureşti) şi Bogdan Gheorghiţă (Vaslui).
Jucătorul meciului: Caramalău

Într-o săptămână precedentă în care Petrolul a fost „subiect de polemică”, fostul antrenor 8-bRomulus Ciobanu şi Valeriu Răchită, dar şi suporterii atacându-l, cu argumente, pe preşedintele Cristi Vlad, a venit, cum nu se poate mai prost, şi rezultatul partidei cu Metaloglobus: 1-0 pentru echipa rămasă în eşalonul secund „din noroc”.
Petrolul a pierdut meciul disputat, „pe teren neutru”, în Colentina, cu Metaloglobus Bucureşti, suferind primul eşec stagional, la capătul unui meci slab, foarte slab chiar pe alocuri, făcut de elevii lui Leo Grozavu! Gazdele s-au impus cu scorul de 1-0, cu reuşita semnată în prelungirile primei părţi de către Ştefan Nicolae, gol pornit de la un out (!!!), “lupii” având, în repriza a doua, un gol anulat „interpretabil”, pe motiv de ofsaid, asistentul fiind însă „acoperit”, cum se spune, de decizia luată.
Metaloglobus Bucureşti, echipă care nu reuşise să strângă decât un singur punct în primele trei runde, fără antrenorul principal Bogdan Andone pe bancă, acesta fiind suspendat, şi cu Ciolacu titular după doar 2 zile petrecute alături de colegi, a administrat Petrolului o înfrângere care poate reprezenta „un nou început”, dacă va fi „gestionată” cum trebuie! Pare însă că este nevoie şi de cu totul altceva în lot, în strategia de abordare a partidelor, lotul echipei ploieştene părând a fi „conturat”, nu gândit, pe tiparul unei formaţii care ar 8-cvrea să scape de retrogradarea din… Liga I, nu să promoveze din eşalonul secund! Mulţi jucători defensivi,experimentaţi, dar blazaţi, prea puţini „fotbalişti”, lipsiţi de necesara …emulaţie!
O primă repriză extrem de modestă făcută de către “galben-albaştri”, care nu au reuşit niciun moment, pe parcursul primelor 45 de minute, să-şi demonstreze calitatea de favoriţi, s-a încheiat cu golul marcat de puştiul Nicolae Ştefan, care a pătruns nepermis de lejer pe partea stângă şi, de la 5-6 metri, din unghi, a trimis sub transversala porţii apărate de către Tordai, un gol care s-a dovedit decisiv în economia partidei!
În partea a doua, elevii lui Grozavu au încercat să repare ceea ce se mai putea repara, dar n-au putut evita o înfrângere neaşteptată.

Multe modificări tactice neinspirate

 

Accidentarea lui Ţigănaşu, cu o zi înaintea meciului, a dat peste cap planurile lui Leo Grozavu, care a schimbat mult în primul unsprezece, fără inspiraţie însă. Astfel, comparativ 8-dcu precedentele două jocuri, în care Petrolul învinsese, Olaru – jucător under 21 – a fost lăsat pe bancă, fundaş dreapta fiind preferat un… mijlocaş stânga, „favoritul” antrenorului, Neziri! De altfel, la golul încasat, acesta a şi avut „o parte de vină”!
Apoi, Velisar a fost titularizat în banda stângă, în premieră, o altă mutare care a ridicat semne de întrebare fiind scoaterea din primul unsprezece a lui Chindriş, care jucase bine, până atunci! Şi înlocuirile au ridicat semne de „mirare”, formula de final de joc a Petrolului, pe care trebuia să o vedem, pentru a se forţa măcar egalarea, fiind mai degrabă una… defensivă!

Miercuri, joc la Tunari, în Cupa României; meciul cu Chindia –posibil amânat

Petrolul rămâne, astfel, cu şapte puncte adunate după patru runde, iar următorul joc oficial va fi la jumătatea săptămânii, în Cupa României. Astfel, miercuri, de la 17.30, “găzarii” se vor deplasa la Tunari, acolo unde vor întâlni formaţia locală, într-un meci contând pentru faza a treia naţională a competiţiei KO. Apoi, meciul cu Chindia Târgovişte, din runda viitoare, se va juca, probabil, pe 12 septembrie şi nu pe 1 septembrie, cum era programat iniţial! Asta pentru că gazonul arenei „Ilie Oană” este protejat înainte de meciul cu Muntenegru, la debutul ţării noastre în Liga Naţiunilor!
Dacă se va menţine amânarea partidei, pentru Petrolul, programul la „jumătatea” lui septembrie se va comprima foarte mult, cu 5 partide oficiale (posibil, dacă se va califica şi în turul următor al Cupei) în doar 15-16 zile calendaristice (deplasare la Petroşani – pentru jocul cu Energeticianul, urmată de restanţa cu Chindia, din etapa a 5-a, meciul cu ACS Poli Timişoara, din etapa a 7-a, posibilă deplasare în Cupă şi deplasare la Cluj, pentru meciul cu U, trei dintre meciuri fiind chiar derbiuri ale luptei pentru promovare!!!).
Foto: Răzvan Păsărică/
www.sportpictures.eu

Şedinţă la vestiar, după meci

„Cine vrea să rămână la echipă şi să joace 100% să o facă, cine nu să ne spună şi e liber să plece” – a fost mesajul trimis de către conducerea echipei Petrolul, la „cel mai înalt nivel”, imediat după meciul pierdut în faţa „codaşei” Metaloglobus! Culmea, jucătorii petrolişti se pare că au avut promisă o primă de 2500 de lei, la victorie, adică o sumă aproximativ egală cu media salarială lunară a jucătorilor de la echipa bucureşteană!

Au fost şi doi ploieşteni bucuroşi!

Metaloglobus a învins Petrolul şi cu doi jucători crescuţi la clubul ploieştean, „găzari” la propriu! Este vorba despre fundaşul central de 35 de ani Bogdan Panait –intrat în teren în min. 27, cu o prestaţie exactă şi utilă echipei şi de mijlocaşul Constantin Costache – un nume „uitat” probabil de către fotbalul ploieştean, deşi nu ar trebui să fie aşa!
Panait a ajuns la Metaloglobus de nici două săptămâni, după ce se antrenase cu CS Blejoi,toată vara, în timp ce Costache a fost „detaşat” de … FC Voluntari la echipa bucureşteană. Mijlocaşul defensiv, cu statut „under 21”, este unul dintre jucătorii care au debutat în Liga I la defuncta SC FC Petrolul SA, sub comanda lui Jerry Gane, în 2016! Costache a jucat atunci în 2 meciuri de prim-eşalon, fiind promovat de la juniori (alături de Lambru, jucător căzut în dizgraţia actualei conduceri tehnice), apoi aplecat la Voluntari! Şi, în timp ce Petrolul se chinuie să găsească „soluţii”, luând jucătorii altora sub formă de împrumut sau acceptând fotbalişti „fără pedigree”, ploieştenii get-beget, petrolişti de mici, îşi încearcă norocul pe unde apucă! Cu succes, în acest caz, la acest joc, pentru Panait şi Costache.