Petrolul a intrat în “ritmul” dorit pentru eşalonul secund din a … doua încercare, după remiza cu Sportul Snagov, pe teren propriu, prima deplasare fiind un galop de sănătate pentru elevii lui Leo Grozavu.
Galben-albaştrii au bifat primul succes, impunându-se la scor de neprezentare în meciul disputat, la Chiajna, cu CS Baloteşti. “Lupii” au câştigat cu 3-0, fără a avea vreo emoţie, soarta punctelor fiind stabilită încă din prima repriză, prin reuşitele lui Lucian Cazan – care a marcat de două ori, respectiv Claudiu Herea.
La Chiajna, acolo unde CS Baloteşi a decis să “mute” meciul, Petrolul a bifat un succes cum 8-bşi-ar dori orice fan – cu gol marcat din primele minute, apoi, imediat, detaşarea pe tabelă, şi “linişte” – încă de dinainte de pauză, când se făcuse 3-0, partea secundă fiind un fel de… antrenament cu public.
Lucian Cazan, în min. 3 a deschis “balul” după ce a împins balonul în plasă, din preajma liniei porţii, după un corner bătut de pe dreapta, loviturile de colţ dovedindu-se “specialitatea casei”, pentru că acelaşi jucător a mai marcat o dată, tot dintr-o astfel de fază fixă, golul de 3-0 (min. 41). Între timp, Claudiu Herea bifase şi el o reuşită pe tabelă, în min. 34, cu un şut spectaculos, în “cross”, reuşită care poate bifa, oricând, “genericele” posturilor TV de sport de la noi.
După ce “gazdele de conjunctură” au “bâzâit” şi ele în câteva rânduri spre poarta lui Tordai, 8-afără efect, partea a doua avea să fie mult mai liniştită, Petrolul făcând “economie” de efort, preocuparea principală fiind aceea a conservării avantajului de pe tabelă, chiar dacă Nini Popescu (58) şi Nica (81) au avut golul patru în vârful bocancului, dar ambii l-au luat la ţintă pe portarul advers, Fulga din poziţii favorabile, iar până la final nu s-a mai înscris, rămânând consemnată diferenţa stabilită încă din prima repriză, gazdele sperând în van la un “cadou” – gen “golul de onoare”.
Iar pentru Petrolul urmează, vineri, 17 august, meciul contra gorjenilor de la Pandurii Tg. Jiu, partida de pe “Ilie Oană” urmând să înceapă la ora 18.00, desigur, un foarte bun prilej pentru primele goluri din acest sezon şi în faţa propriilor fani, mai ales că, echipa adversă, chiar dacă are acum tot 4 puncte în clasament, nu sperie cu nimic!

Foto: Răzvan Păsărică/www.sportpictures.eu

CS Baloteşti – FC Petrolul Ploieşti 0-3 (0-3)

Stadion: “Concordia” – Chiajna. Spectatori: circa 700. Au marcat: Cazan (3, 41), Herea (34).
CS Baloteşti: Fulga – Dedu, Marciuc (cpt), Ghiţă, C. Mihai – Neagu, Predescu – Gojnea (70 R. Mihai), O. Marin, V. Nicolae – Paraschiv (46 Niculae). Antrenor: Emil Ursu.
FC Petrolul: Tordai – Olaru, Ghinga (cpt), Cazan, Ţigănaşu – Chindriş – Danci (70 Cruceru), Herea – N. Popescu (78 Nica), Arnăutu (61 Neziri), Grecu. Antrenor: Leo Grozavu.
Avertismente: R. Mihai (70)/ Grecu (90)
Au arbitrat: Cătălin Buşi (Rm. Vâlcea) – Ferencz Tunyogi (Zalău) şi Florin Iacob (Constanţa).
Observatori: Vasile Bratu (Slobozia) şi Petre Badea (Tulcea).
Jucătorul meciului: Lucian Cazan