Petre Apostol

Ieri, au început, la Debrecen, în Ungaria, Campionatele Mondiale de Handbal Feminin la categoria U20. Reprezentativa feminină a României va debuta, însă, astăzi în competiție, iar în lotul coordonat de antrenorul Gheorghe Tadici se află și o jucătoare de la HC Activ CSO Plopeni, Bianca Berbece.
Alături de echipa prahoveană, condusă de antrenorul Mircea Anton, Berbece a ajuns până în faza semifinală a Campionatului Național la categoria junioare I, ratând cu puțin calificarea la turneul final.
De asemenea, în echipa națională se mai regăsesc și Andreea Mihart, fiica fostului fotbalist al Petrolului Ploiești, Cornel Mihart, precum și Teodora Popescu, jucătoare care a făcut parte din cadrul formației de la CSM Ploiești.
Obiectivul stabilit pentru această ediție este calificarea între primele opt locuri, generația actuală fiind cea care în urmă cu trei ani ocupa locul al patrulea la Mondiale.
„Ne propunem să ajungem în Top 8. Nu vreau să pun o presiune suplimentară pe fete, dar în niciun caz nu ne vom da la o parte dacă avem şansa să urcăm şi mai sus. Apreciez că 9-bfetele sunt foarte bine pregătite, acum rămâne să vedem cum vor rezista la efort”, a declarat selecționerul României U20, Gheorghe Tadici, înainte de plecarea în Ungaria.
Reprezentativa tricoloră face parte din grupa C, alături de echipele din Danemarca, Olanda, Angola, Paraguay, Japonia. Primele patru clasate se vor califica în optimile de finală.
Naţionala U20 a plecat ieri dimineaţă la Debrecen şi va juca meciurile din grupă în arena mai mică din localitatea maghiară, cea în care evoluează de regulă şi echipa DVSC, una dintre formaţiile de tradiţie ale primei ligi din Ungaria.
Echipa României s-a calificat la turneul final al Campionatelor Mondiale U20 după ce a câștigat grupa 2 din preliminariile Europene, desfășurată chiar în țara noastră, la Cluj-Napoca, în luna martie. Tricolorele au câștigat, atunci, toate cele trei partide disputate, devansând formațiile Croației, Ucrainei, respectiv Georgiei.
Lotul României
Portari: Daciana Hosu (Corona Braşov), Raluca Kelemen (HC Zalău), Cristina Lung (SCM Craiova)
Extreme stânga: Andreea Mihart (Danubius Galaţi), Diana Nichitean (HC Zalău), Bianca Marin (CSM Bucureşti)
Interi stânga: Sorina Tîrcă (Corona Braşov), Raluca Petruş (U Cluj), Alexandra Severin (Dinamo)
Centri: Andreea Popa (Rapid), Alexandra Banciu (Dinamo)
Interi dreapta: Daria Bucur (Corona Braşov), Andreea Tecar (Minaur Baia Mare)
Extreme dreapta: Alexandra Badea (HCM Rm. Vâlcea), Bianca Berbece (Activ CSO Plopeni)
Pivoţi: Teodora Popescu (SCM Craiova), Andreea Stângă (HC Zalău)

Programul Naţionalei României în Grupa C
2 iulie: România – Japonia, ora 15:00
4 iulie: România – Paraguay, ora 17:00
5 iulie: România – Olanda, ora 19:00
7 iulie: România – Danemarca, ora 16:30
8 iulie: România – Angola, ora 19:00
Grupele Campionatelor Mondiale
Grupa A: Ungaria, Norvegia, Muntenegru, Brazilia, Coasta de Fildeş, Portugalia
Grupa B: Rusia, Coreea de Sud, Slovenia, China, Islanda, Chile
Grupa C: Danemarca, Olanda, România, Angola, Paraguay, Japonia
Grupa D: Franţa, Germania, Spania, Croaţia, Suedia, Egipt