Petre Apostol

Sâmbătă, a avut loc cea de-a VII-a ediție a Cupei „Max Ausnit” la ciclism pe șosea, întrecere desfășurată în jurul Lugojului, în județul Timiș. La startul acestei ediții au fost prezenți 254 de sportivi, participanți la nouă categorii de concurs, iar printre cicliștii care s-au remarcat s-au numărat și reprezentanți din județul Prahova.
Competiția s-a derulat pe un traseu cu o lungime de 121 de kilometri, tipic pentru o cursă clasică, având programate cinci cățărări de-a lungul său, inclusiv la final, cu o pantă medie de 7%, fiind, însă, și o porțiune neasfaltată, de 4,8 kilometri, tot în ultima parte a întrecerii.
Dintre sportivii prahoveni, Andrei Cojanu s-a descurcat cel mai bine, tânărul trecut de anul acesta la categoria U23 menținându-se aproape de primii trei sportivi de la categoria Elite, sosind pe locul al patrulea în clasamentul general, parcurgând cei 121 de kilometri ciclisti - podium1programați în 3 ore, un minut și 51 de secunde. Ciclistul ploieștean de la echipa continentală MsTina Focus și-a adjudecat, însă, victoria în ierarhia sportivilor U23, clasament în care a fost urmat de un coechipier, Ionuț Andrei.
Format la CS Petrolul Ploiești și originar din Albești-Muru, Ionuț Andrei a trecut, de asemenea, din acest an, la categoria U23, acesta sosind cu timpul de 3:13.24 ore, în ierarhia generală ocupând locul al nouălea.
De asemenea, multiplul campion național din Ploiești, Marian Frunzeanu, și-a adjudecat victoria la categoria 30-39 ani, fostul ciclist de la CS Petrolul sosind pe locul al optulea în clasamentul general, cu timpul de 3:13.20 minute.
Învingător în ierarhia generală a fost moldoveanul Nicolae Tanovițchii, de la cealaltă echipă continentală din România, Team Novak, acesta sosind cu timpul de 2:57.11 ore. Pe locul secund s-a situat reșițeanul Daniel Crista, de la CSA Steaua București, la 14 secunde în urma câștigătorului, acesta evoluând, în trecut, și pentru CS Petrolul Ploiești.
Podiumul a fost încheiat de vicecampionul Ucrainei, Andrii Bratashchuk, de la Team Novak, sosit cu o întârziere de 44 de secunde față de coechipierul său de pe prima poziție.