Petre Apostol

Săptămâna trecută, în zilele de 26 și 27 iulie, 377 de sportivi (157 fete şi 220 băieţi) de la 99 de cluburi şi-au dat întâlnire pe Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, luând parte la etapa finală a Campionatului Național de Atletism pentru seniori și tineret.
Printre sportivii prezenţi la competiţia de la Piteşti s-au regăsit şi reprezentanţi ai Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti, pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei. Deşi sunt încă juniori, sportivii clubului ploieştean au avut evoluţii foarte bune, iar la proba de ştafetă 4×100 metri chiar au urcat pe podiumul de premiere, la categoria tineret (U23).
În componență cu doi juniori categoria 2 – Nicolae Olteanu și Florin Nica (născuţi în 2002, respectiv 2001) – și doi juniori categoria 1 – Iosif Năstase și Andrei Năstăsache (născuţi în 2000, respectiv 1999), ştafeta de la CSŞ Ploieşti s-a situat pe locul al treilea la tineret, cu timpul de 44.32 secunde, clasându-se pe poziţia a şaptea în ierarhia open.
De asemenea, Florin Nica, Andrei Năstăsache, Alexandru Săceanu (născut în 2000), David Năstase (născut în 1999) au câştigat medaliile de argint şi, respectiv, medaliile de bronz la tineret şi seniori, în cadrul probei de 4×400 metri, cu timpul de 3:20.29 minute. La această probă, însă, elevii profesorilor Maria Andrei şi Florin Andrei au reprezentat CSM Bucureşti, club la care sportivii ploieşteni mai au legitimare, alături de CSŞ Ploieşti.
De remarcat că încă două sportive ploieştene au contribuit la medalii obţinute de ştafetele clubului bucureştean, Raluca Baicu făcând parte din echipa medaliată cu argint la proba de 4×400 metri, iar Dariana Mototolea – din formaţia medaliată cu bronz la proba de 4×100 metri.
În cadrul probelor individuale, de la CSŞ Ploieşti s-a remarcat David Năstase, care a ocupat locul al patrulea la tineret şi locul al cincilea la seniori, în cadrul probei de 400 metri. Elevul profesoarei Maria Andrei a trecut linia de sosire cu timpul de 48.30 secunde, la 36 de sutimi de secundă de ultima treaptă a podiumului, fiind primul dintre sportivii juniori care au participat la concurs.