Petre Apostol

Echipa națională de handbal masculin a României a început ultimul stagiu de pregătire înainte de meciurile cu Macedonia din barajul de calificare la turneul final al Campionatului Mondial, programat anul viitor, în Germania și Danemarca.
Antrenorii Xavier Pascual și Eliodor Voica au convocat, pentru stagiul organizat la Sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca, 23 de jucători, printre care se regăsește și portarul ploieștean Ionuț Ciprian Iancu. În vârstă de 24 de ani, handbalistul ploieștean a fost format la secția de handbal a Grupului Școlar „1 Mai”, transferată în prezent la Clubul Sportiv Școlar Ploiești, făcând parte din ultima echipă prahoveană care s-a calificat la un turneu final de Campionat Național la categoria juniorilor I.
Vicecampion național la seniori cu CSM București, Ionuț Iancu a trecut granița în Ungaria, în sezonul precedent, evoluând la Tatabanya KC, grupare la care a contribuit pentru obținerea medaliilor de bronz.
9-bEchipa României, din care a făcut parte și ploieșteanul Ionuț Iancu, a obținut calificarea în faza a doua a preliminariilor europene pentru Campionatul Mondial, după ce, la mijlocul lunii ianuarie, a câștigat grupa 3 din prima fază. La turneul organizat de Italia, tricolorii au adunat 5 puncte (două victorii și o remiză, în cele trei meciuri), devansând Italia (4p), Ucraina (3p), respectiv Insulele Feroe (0p).
În urma tragerii la sorți efectuată la finalul lunii ianuarie, în ultima fază preliminară tricolorii vor întâlni selecționata din Macedonia, care a încheiat pe locul 11 ediția din acest an a Campionatului European. Cele două meciuri din baraj sunt programate pe 10 iunie, la Skopje, respectiv pe 13 iunie, la Cluj-Napoca, echipa câștigătoare urmând să-și asigure un loc la turneul final al Mondialelor.
Naționala României nu a mai fost prezentă la un turneu final al Campionatului Mondial de la ediția desfășurată în 2011, la care s-a situat pe locul 19 din 24.
Lotul național reunit la Cluj-Napoca este următorul: Ionuţ Ciprian Iancu (Tatabanya KC/Ungaria), Tudor Stănescu (CSA Steaua Bucureşti), Mihai Popescu (Saint-Raphael Var Handball/Franţa) – Octavian Bizău (CSA Steaua Bucureşti), Georgică Cîntec (AHC Potaissa Turda), Alexandru Csepreghi (US Creteil/Franţa), Vencel Csog (AHC Dobrogea Sud Constanţa), Cristian Fenici (SCM Poli Timişoara), Viorel Fotache (AHC Dunărea Călăraşi), Valentin Ghionea (Orlen Wisla Plock/Polonia), Demis Grigoraş (Tatabanya KC/Ungaria), Javier Humet (CSM Bucureşti), Robert Militaru (CSM Bucureşti), Dan Emil Racoţea (Orlen Wisla Plock/Polonia), Ionuţ Ramba (CSM Bucureşti), Adrian Vlăduţ Rotaru (CSM Bucureşti), Marius Sadoveac (Tremblay/Franţa), Marius Mocanu (Dinamo Bucureşti), Dragoş Soare (AHC Dobrogea Sud Constanţa), Ramon Şomlea (CSM Bucureşti), Alin Roşu (CSA Steaua Bucureşti), Roland Thalmaier (AHC Potaissa Turda), Gabriel Burlacu (CSU Suceava).