V. Stoica

Polițiștii rutieri din județul Prahova au efectuat, ieri dimineață și în după-amiaza zilei de marți, 5 iunie, o acțiune pe cel mai circulat drum național din România – DN1 – pentru prevenirea și combaterea neregulilor la regimul transportului de marfă și de persoane.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Prahova, Raluca Brezeanu, au fost controlate în total 100 de automobile, fiind aplicate 24 de sancțiuni în valoare de 118.000 de lei. Doi șoferi s-au ales cu permisele de conducere reținute pentru că au fost găsiți în neregulă.
Conform sursei menționate, de exemplu, șoferul unui autobuz a fost depistat pe DN1, în localitatea Bărcănești, efectuând transport rutier fără a deţine licenţă de transport, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 12.000 de lei, fiindu-i suspendată înmatricularea autobuzului.
Un alt conducător auto, care se afla la volanul unui microbuz, a fost depistat tot pe raza comunei Bărcănești, în timp ce efectua transport regulat de persoane pe traseul Gorgota – Ploiești și transportând cinci călători peste numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei.