Marian Dima

Este clar, toate premisele eşecului de la Independenţa, unde campioana Ligii A Prahova – CS Blejoi – a pierdut cu 5-1 meciul cu Venus, duc către ideea unui…. accident! Cum să te bată „ca pe preşuri”, cu patru goluri marcate în repriza a doua, o echipă care, teoretic, trebuia să „cadă fizic”, după pauză? Pentru că fotbaliştii de la Venus Independenţa nu mai fac antrenamente, ci se întâlnesc doar la meciuri, în majoritatea săptămânilor, în timp ce prahovenii au avut cantonament centralizat „la bază” şi un program de pregătire destul de riguros, respectat de majoritatea jucătorilor, cu 2 antrenamente pe săptămână.
8-aVenus Independenţa a dat însă un exemplu – acela al plăcerii de a juca fotbal. Cu doi foşti campioni ai României – Borbely şi Nicu Epaminonda în teren, chiar dacă spre „vârsta de old-boys” – pe post de „motoare ale echipei”, cu câţiva bucureşteni care practică mini-fotbalul, cu calitate fotbalistică (vezi cazul celui mai bun jucător de pe teren, Toma Vincene, cel care a fost, vara trecută, şi la CS Păuleşti în „curte”, evoluând în câteva amicale, fără ca transferul la echipa prahoveană să se concretizeze), cu mult entuziasm, cu plăcerea de a juca, cu ambiţie, campionii din Călăraşi au realizat performanţa de a deveni primii din „istoria barajelor moderne” care au învins o echipă prahoveană!
În schimb, la Blejoi s-a văzut exact… suficienţa păguboasă, impresia lăsată de unii dintre jucători fiind aceea că „e suficient să te prezinţi”. Oricum, clar, cu acest rezultat, foarte probabil că mulţi dintre cei care au „bifat” acest eşec şi-au semnat… rezilierea, pentru sezonul viitor. De fapt, aşa ar fi normal, dar, din păcate, sunt destule lucruri care ţin de… anormal şi în „casa campionilor” noştri.
Să spunem şi că în spatele celor de la Independenţa stă însă şi o infrastructură cum rar vezi prin Liga a IV-a, cu un stadion „comunal” dar bine întreţinut, cu un gazon perfect, tribune cochete, vestiare „decente” şi multă pasiune pentru fotbal. Dacă vor ajunge în Liga a III-a, dacă vor „rezista”… presiunii şi tentaţiilor returului, rămâne de văzut! Deocamdată, o săptămână, cel puţin, cei de la Independenţa îşi trăiesc „visul frumos” al fotbalului, acela de a câştiga un meci de baraj, cu 5-1, în condiţiile în care pornea cu şansa a doua, până acum, de departe, acesta fiind rezultatul cel mai surprinzător din toate meciurile de baraj organizate de către Federaţia Română de Fotbal.