Venus Independenţa – CS Blejoi 5-1 (1-1)

Marian Dima

Stadion: „Venus” – Independenţa. Spectatori: circa 500. Au marcat: Borbely (32), A. Ştefan (55 şi 69), Rusie (59), Cip. Stoica (90+2)/ Vintilă (18)
Venus: L. Marin – Ene (79 Militaru), Chiva, E. Nicu, Rusie (90 M. Gheorghe) – Minea (46 Cip. Stoica), Alexe (cpt) – C. Ana (46 Cană), Vincene Toma, M. Ştefan – Borbely. Antrenor: Ilie Zeciu.
CS Blejoi: A. Gheorghe – Ruptureanu, Iordache, Filip, Cl. Stoica – Bojoagă, Ir. Dumitru (cpt), Rudaru (65 Anghel) – Badea, Vintilă (76 Ghinea), C. Mihăiţă. Antrenor: Răzvan Vlad.
Avertismente: Micu (40), Alexe (74) / I. Dumitru 817), Cl. Stoica (39), Anghel (90+3)
Au arbitrat: Eduard Ioniţă – Florin Iacob, Marian Carson (toţi din Constanţa). Observatori: Silviu Veronel Ioan (Galaţi), Marin Iancu (Urziceni).
Jucătorul meciului: Toma Vincene (Venus)

CS Blejoi – campioana Ligii A Prahova – a bifat o înfrângere incredibilă, prin proporţiile Claudiu Stoicascorului, în manşa tur a barajului de promovare în Liga a III-a. A fost 5-1 pentru adversari, Venus Independenţa, o echipă fără mari pretenţii, care, totuşi, a reuşit să dea 4 goluri într-o repriză prahovenilor, rămaşi fără replică!
Culmea, Blejoiul a început meciul exact aşa cum o spunea „calculele hârtiei”, cu un gol marcat de Vintilă, fără ca gazdele să emită pretenţii la start. Secundul de la Venus îşi scosese teneşii din picioare, „să nu i se încingă şosetele”, plecând de pe iarbă (nu a stat pe bancă), doar pentru a mai trage câte o ţigară, în timpul meciului şi să ne spună „ştim că e echipă bună asta din Prahova”. Apoi, Borbely, suporteri Blejoiveteranul din atacul gazdelor, cu ale sale peste 90 de kile, „în viu”, a egalat, cu o execuţie prilejuită de primul semn de… apatie al apărării blejoiene, unde Iordache şi Filip, cu Adi Gheorghe în spatele lor… dormeau. Mai “aţipise” şi Irinel Dumitru, chiar cu banderola de braţ, echipa era un pic „bramburită” oricum, cu Badea extremă dreapta şi cu alte inovaţii, pentru „securizarea” apărării, fără efect. Era, totuşi, 1-1 la pauză, gol marcat în deplasare, calculele dădeau tot cu plus!
După pauză, însă, a început dezastrul, cu un penalti „50%” făcut de Ruptureanu, transformat de gazde, pentru 2-1, şi, de aici, pe teren nu a mai fost decât… Independenţa! Ai noştri, stane de piatră, monumente de neputinţă, gafe peste gafe, Gheorghe a scăpat şi el o minge în plasă, un alt şut, deviat, s-a dus tot în poarta noastră şi s-a făcut un neverosimil 5-1! Nici de pe banca tehnică nu a existat nicio reacţie, schimbările au fost „terne”, ca de obicei, şi târzii, aşa că dezastrul a fost complet!
sateni BlejoiMai rămâne returul… Să vedem dacă a fost doar un accident!

Arbitrul s-a păcălit la schimbări!

De brambureala din teren nu a scăpat nici centralul constănţean Ioniţă, care a încurcat schimbările celor două echipe! Astfel, pe final de meci, la gazde, Chiva i-a lăsat locul lui M. Gheorghe, din cauza unei accidentări, aceasta fiind a patra schimbare a celor de la Venus. Numai că, în raportul de joc, centralul a lăsat Independenţa cu doar 3 schimbări, pe a patra „mutând-o” la Blejoi, unde, conform raportului, Filip i-ar fi lăsat locul lui Enciu, lucru care nu s-a întâmplat!